Klockan 6.48 larmades SOS Alarm om en singelolycka på E4 vid järnvägsöverfarten mellan Ekhagen och Österängen. Det visade sig att en lätt lastbil hade kört i diket.

– Bilen drog ner 20 meter vajerräcke innan den hamnade i slänten. Föraren satt kvar i bilen när vi kom dit men han var vid medvetande, säger räddningstjänstens insatsledare Håkan Grunditz.

Föraren av den lätta lastbilen fördes till Länssjukhuset Ryhov med ambulans.

På grund av olyckan var det begränsad framkomlighet på E4. Vid åttatiden var det fortfarande långa köer i norrgående riktning.

– Vi stängde aldrig av utan det rullade i en fil i reducerad hastighet. Vi var där maximalt en kvart, så det handlade inte om någon längre stund, säger Grunditz.

Räddningstjänsten sökte även efter läckage och hjälpte till att skapa en säker olycksplats i trafiken.

Annons

Olycka vid Kristine kyrka

Exakt en halvtimme tidigare kom det larm om en olycka mellan flera fordon på Norra Strandgatan. Enligt SOS handlade det om en sidokrock mellan två personbilar, och olyckan inträffade i höjd med Kristine kyrka.

Det visade sig att två personer var inblandade i olyckan men att ingen behövde föras i ambulans till sjukhus. De drabbade fordonen hade kunnat köra till sidan mot en parkeringsficka. Enligt polisen behövde båda bilarna bärgas från platsen.

Vet du mer? Har du bilder? Maila Jnytt!