Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Trafikkaos kan stoppa bostäder

Trafikkaos kan stoppa bostäder

Lustgården Lövhagen AB vill satsa på ett helt nytt bostadsområde i Jönköping. Men stadsbyggnadsnämnden valde att skjuta fram beslutet till hösten.
– Även om det är ett intressant förslag så måste detta diskuteras först, bland annat hur trafikfrågan skulle lösas, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Beslutet: Häktas för mordförsöket

Häktningsförhandlingarna mot den man som tidigare anhållits för mordförsöket mot en kvinna på ett behandlingshem i Taberg hölls under torsdagen.

HV-tränaren om tuffa konkurrensen

Hemmapremiär och en karaktärsvinst. Det kan ha gett HV-spelarna insikten om vad som krävs för att vinna matcher i SHL, menar tränaren Stephan Lundh. Under torsdagen väntar ett bortamöte mot Luleå, då är konkurrenssituationen på backsidan återigen ett aktuellt samtalsämne.
– Alla spelare måste ligga nära personbästa för att få spela, säger HV-tränaren.

Tingsrätten: "Läget är ansträngt"

Uppskjutna rättegångar och förlängda väntetider. Situationen på många av landets domstolar är inte optimal.
– Läget är ansträngt, säger Karin Nacke, lagman vid Jönköpings tingsrätt.

Tenhults svar efter J-Södras besked

Tidigare i veckan kom uppgifterna om att Jönköpings Södra och Tenhult inte förlänger det samarbetsavtal som klubbarna har haft. Ett hårt slag för Tenhult, som nu måste ta ett beslut om vilken riktning klubben ska ta i. Detta samtidigt som lagets framtid är högst osäker.
– Steget från akademifotboll till seniorfotboll var större än vad vi trodde, säger Thorbjörn Ahlgren, herransvarig i Tenhult.

Företag storsatsar – 30 nyanställs

It-bolaget Softhouse kommer under hösten etablera sig i Jönköping. Siktet är inställt på att inom två år ha 30 anställda på plats.
– Jönköping är en spännande stad som vi länge har haft span på. Det händer otroligt mycket i den här regionen och vi vill gärna vara med på den resan, säger vd Johan Lindblom.

Nya utbildningsplatser till Jönköping

Runt 135 nya utbildningsplatser hamnar i Jönköping. Detta som en följd av det ökade statliga anslaget för utbildning och forskning som regeringen hade med i sitt budgetförslag för 2020.

Hallby nära skräll mot storlaget

Hallby gav topplaget Alingsås HK en match. Men det blev ändå förlust med 27-30.
– Vi gjorde kanske vår bästa match hittills, säger sexmålsskytten Adam Tumba.

Efter mordförsöket – man begärs häktad

Den man i 60-årsåldern som under tisdagen greps och anhölls misstänkt för försök till mord begärs nu häktad av åklagare vid Jönköpings tingsrätt.
Artikel 2 av 9
Beslutet: Häktas för mordförsöket
Tillbaka till startsidan