Annons

För ett år sedan presenterades Sandra Wuopio som ny tränare för MIK:s damlag i division 1. Wuopio skrev på ett kontrakt som sträckte sig över ett plus ett år, och nu står det alltså klart att optionsåret inte utnyttjas och att parterna går skilda vägar.

Det uppger Wuopio själv på sitt Instagramkonto.

"Jag har under hela året slagits för det jag har trott på, både på och kanske framförallt utanför planen. På planen kunde man också slutligen börja urskilja resultat av detta påbörjade bygge men utanför planen nådde jag tyvärr inte samma framsteg. Det finns principer och värderingar som jag håller högre än ett ärofyllt uppdrag och jag kan i alla fall med stolthet säga att jag själv har levt upp till dessa", skriver hon, och fortsätter:

Annons

"Jag fortsätter att jaga mina egna drömmar någon annanstans än i Mariebo. All lycka till spelarna i laget, jag tror att ni bestiger berg tillsammans nästa år".

MIK slutade på fjärde plats i sin division 1-serie under 2018 års säsong efter att ha spelat upp sig efter en tung vårsäsong. Jönköpingslaget vann dessutom Hyundai cup och nådde tredje omgången i Svenska cupen där regerande svenska mästarna Linköping blev för svårt.

Jnytt har sökt både Sandra Wuopio och sportchefen Conny Nilsson.