Annons

Tre år som zumbainstruktörer. Ett tillfälle att fira, tyckte Mie och Annika som arrangerade ett två timmar långt zumbathon i Ribbahallen i Gränna på söndagen. Över 30 deltagare dansade loss och svettades rejält till olika rytmiska dansstilar och spännande koreografi.
- Vi åker runt till olika ställen i länet. Här i Ribbahallen fick vi plats allihopa i allafall. Ibland kan det vara svårt att hitta ställen som är stora nog. Dagens pass är gratis och vi vill bara sprida glädje och dela glädjen över att vi kommit så långt i vår zumbakarriär, säger Annika Brandin.

Zumba på scen
I sommar arrangerar Annika och Mie även zumpa på allsångsscenen i Gränna, då instruktörer från hela landet kommer att äntra scenen och visa upp sina olika koreografier.
- Vi ser den här dagen som en uppstart och ett terminsslut. Många av de som är här idag har följt oss alla de här tre åren och det är otroligt kul att man får så fin kontakt med sina kursdeltagare, säger Mie och Annika.

Skön atmosfär
Emma Park och Mia Grimmark har dansat zumba sedan 2012.
- Man märker inte ens att det är jobbigt bara för att man har så kul. När man tränar zumba känns det i hela kroppen. Det är inte som på gym när "störst är starkast". Här är det helt prestigelöst och man har full fokus på vad man själv gör. Man hinner inte oroa sig över hur duktiga de andra är, säger Emma.
- Alla som dansar zumba är så härliga, det är skön atmosfär, säger hon.