Annons

Under onsdagen var förberedelserna i full gång med att sätta upp en lounge och sju tält vid Skeppsbron vid Munksjön.

– Det är en park där många annars bara passerar. Men det ligger väldigt fint och utsikten över resten av stan är fantastisk, säger Jenny Lagerström, marknadskommunikatör på Södra Munksjön utveckling AB.

Resten av veckan kommer den som är nyfiken att kunna ta sig en närmare titt på området då det händer flera aktiviteter på platsen.

Prova på vattenbollar

Under torsdagen arrangeras Skeppsbrojakten där den som vill har möjlighet att utmana vänner eller kollegor i att jaga koder i parken.

Det blir en konsert med Nolltresex och under både torsdagen och fredagen finns möjlighet att prova på vattenaktiviteter. Det finns bland annat vattenbollar som det går att springa runt i.

Annons

Under fredagen blir det även after work med musik i Skeppsbrons lounge och Skeppsbrokampen arrangeras. Det blir också en loppis.

Lördagen är den dagen då det händer mest på platsen. Den som vill har möjlighet att bygga en stad och en stadsdel både genom att bygga i sand och genom att bygga med hjälp av lego.

– 100 kilo lego kommer hit och du kan bygga både hus och städer i lego, berättar Jenny Lagerström.

Utomhusbio och träning

Det sker en guidad tur i Södra Munksjön och information ges på plats om såväl Skeppsbron som höghastighetsbanan.

– Det kommer gå att skapa Skeppsbron i mindcraft och du kommer att kunna uppleva stadsdelen med hjälp av VR-glasögon, berättar Jenny Lagerström.

Den som vill se filmen ”En man som heter Ove” har chans att göra det i samband med lördagens utomhusbio.

Under söndagen finns Nordic Wellness på plats och håller i en utomhusträning och det blir även stand up paddling.

– Det känns roligt att kunna visa upp södra Munksjön på det här sättet, tycker Jenny Lagerström.