HV71 får tillbaka inte mindre än tre backar till mötet med Luleå. Det handlar om Lawrence Pilut, som gör sin första match för säsongen, Kristofer Berglund, som varit borta den senaste månaden, och Axel Eidstedt som missade senaste matchen mot Växjö.
– Nu har vi gott om alternativ, och det känns bra, säger tränaren Johan Lindbom.
– När det gäller Lawrence får vi hitta en plan eftersom han inte har spelat match på nio månader, vi ska inte vänta oss att han kan göra en full match redan nu. Även i Berglunds fall är det osäker hur mycket speltid det blir, det beror på hur matchen blir.
En annan back, Ryan O´Byrne, fanns inte med på isen under fredagens träning och han kommer inte finnas med i truppen mot Luleå.
– Det är småskavanker och inget allvarligt. Vi chansar inte eftersom vi har alternativ, men vi räknar med honom nästa vecka, säger Lindbom.

Han har varit borta i drygt en månad. Men nu är HV71-backen Kristofer Berglund skadefri och redo för spel igen. Foto: Peter Gustafsson
Lawrence Pilut gör sin första SHL-match för säsongen när HV71 tar emot Luleå. Foto: Peter Gustafsson
"En tuff men bra uppgift", säger tränaren Johan Lindbom om mötet med Luleå. Foto: Peter Gustafsson

"Blir lite småless"
Kristofer Berglund klev av i matchen mot Linköping 5 december på grund av en överkroppsskada. Men nu är han alltså i speldugligt skick igen.
– Jättekul att vara tillbaka, det är lika bra att ha det gjort. Man blir lite småless när man är skadad, det går bra att cykla en vecka men det blir trist efter ett tag. Det är extra jobbigt att inte få vara med när vi förlorar. Det är lugnare att vara ute från laget när vi vinner, säger han.
– Jag vet inte hur mycket spel det blir, det blir nog mest ströbyten. Men alla byten är viktiga, det har man nytta av när man ska vara med och konkurrera framöver.
Vad hoppas du tillföra?
– Lite aggressivitet. Jag försöker gå för fullt och göra det lätt för de andra spelarna, så det är inga konstigheter.

Formstarkt Luleå
HV71 har två raka förluster, mot Rögle och Växjö, och ställs nu mot ett formstarkt Luleå som har klättrat i tabellen efter en tung säsongsinledning.
– Det blir en tuff men bra uppgift för oss. Vi är inte nöjda med de senaste matcherna. Inställningen och arbetsinsatsen har det inte varit något fel på, men vi är lite för mycket upp och ner i prestationerna. Vi behöver få upp lägstanivån och bli jämnare, det skulle ge en annan trygghet. Det gäller att lita på varandra och att var och en gör sitt jobb och inte lägger över ansvaret på någon annan, säger Lindbom.
Trots att Ted Brithén är tillbaka i laget kommer Chris Abbott fortsätta som lagkapten. Men det handlar inte om något permanent kaptensbyte.
– Ted har haft en tuff säsong och varit skadad mycket, och då vill jag inte att han ska känna oket att leda laget utan att han ska fokusera på sin prestation. Man kan säga att han är vilande kapten, säger Johan Lindbom, som själv kommer ta beslutet när Brithén är redo att ha ett C på bröstet igen.

JnyttTV. Hör vad Lawrence Pilut säger inför comebacken:

Fakta

Ishockey, SHLHV71-Luleå HFLäget i HV71: Kristofer Berglund, Axel Eidstedt och Lawrence Pilut är..

Fakta

Ishockey, SHLHV71-Luleå HFLäget i HV71: Kristofer Berglund, Axel Eidstedt och Lawrence Pilut är tillbaka i laget. Däremot saknas Teemu Laine, Björn Melin och Ryan O´Byrne på grund av skador. Vem som står i mål bestäms först under lördagen.Läget i Luleå: Har vunnit nio av de tio senaste matcherna och är det formstarkaste laget i SHL. I torsdags blev det seger med 3-1 hemma mot Linköping.Nedsläpp: 16.00, Kinnarps Arena.

SHL