Annons

Det handlar om målvakten Philip Axelsson samt forwardsduon Wille Knuthas och Leo Olsson. Philip spelar till vardags i herrlaget i Hovslätts IK medan Leo och Wille ska representera Mullsjö AIS under säsongen som väntar.

Landslagssäsongen rivstartar med rivalmötet mellan Sverige och Finland 6-7 september. Under fredagskvällen invigs helt nya Lerum Arena när den första matchen avgörs på U19-herrsidan. Dagen efter intar lagen Estrad Arena i Alingsås, där sedan A-herrlandslagen också spelar.

"Inte något revanschläge"

– Det är inte något revanschläge för oss eftersom vi slog Finland i semifinalen i VM. Men vi vill visa vad vi kan och täppa till luckorna som gjorde att vi inte vann VM-finalen, (U19-VM i Kanada i maj där Sverige förlorade finalen mot Tjeckien), säger förbundskapten Markus Puskala i en kommentar.

Annons

– Många 01:or som inte fick spela VM är nog hungriga på att visa upp sig i landslagströjan. Vi har följt alla uttagna spelare på exakt samma sätt. Från Sweden Floorball Youth Camp, RIG-uttagningar, SDF-SM, Talang 17 och Innebandyfesten. Vi har sett dem under en lång tid och det känns jättekul att det blir ett nytt gäng.