Annons

När tävlingarna smygstartade i onsdags knep JSS ett brons i lagkappen på 4x200 meter frisim för tjejer som är 15 år och yngre.

De som visade fram fötterna var Moa Holmquist, Ida Rudelius, Alba Arberg och Nora Rogö som efter en rafflande lagkapp knep bronset på tiden 8.56.98. Moa kommer på fredag åka till Danmark för att representera Sverige på de nordiska ungdomsmästerskapen.

På torsdagen hade JSS nio finalplatser, vilket resulterade i tre medaljer.

JSS första individuella medalj tog Anton Hegmegi på 100 meter bröstsim. Efter ett spännande lopp där det endast skilde hundradelar mellan medaljörerna kunde Anton sträcka händerna i kaklet på tiden 1.11.25 vilket var ett nytt personligt rekord och räckte till en andraplats. I samma final simmade även David Bergqvist in på en sjätteplats.

Annons

Strax efteråt ville storasyster Annie Hegmegi inte vara sämre. Efter ett taktiskt väl utfört lopp på 200 meter medley krigade Annie till sig guldet på tiden 2.19.58 endast två tiondelar över sum-sim rekordet.

Den tredje medaljen för kvällen tog Gabriel Eriksson. På 200 meter fjäril kunde han slå händerna i kaklet på tiden 2.20.19 vilket placerade honom på en tredjeplats i landet.

Tävlingen engagerar 90 klubbar från hela Sverige samt cirka 750 aktiva som kvalat in. Från Jönköping är 22 aktiva på plats.