Annons

Hallby ligger trea i herrallsvenskan. Efter 14 spelade omgångar var laget tre poäng bakom Varberg och Helsingborg på de två översta tabellplaceringarna.

På torsdagen väntade hemmamatch mot Torslanda som slåss i botten av tabellen. Hallby inledde matchen starkast och tog kommandot, efter åtta minuter var ställningen 7-2.

– Vi kommer med bra fart och tajmat. Vi får till ett par bra anfall med tålamod och då sitter bollarna, säger Joel Järlfors till Jnytt.

Efter den fina starten dog matchen en aning. Det var ingen större handbollsunderhållning i idrottshuset och hemmalagets försprång höll sig till runt fem mål halvleken ut, ställningen var 21-16 efter halva matchen.

I den andra halvleken kontrollerade Hallby matchen. Det började bli lite spännande när Torslanda fick straff vid ställningen 28-24 efter knappa 17 minuter, men Fredrik Landin räddade och i anfallet efter satte hemmalaget 29-24.

Annons

"Får inte slappna av"

Gästerna gjorde dock ett sista försök, Torslanda satte 33-30 och Hallby kastade bort bollen i nästa anfall. Med 54 sekunder kvar blev det även 33-31. Närmare än så kom inte gästerna och Hallby vann matchen med 34-31. Hemmalaget var inte nöjda med sin insats.

– Vad finns det att säga, vi har bra koll på dem i första och sen tappar vi matchen lite. Vi går ner oss och bjuder in dem och det är klart att de tar det, det går inte att slappna av. Men vi reder ut det till slut tack vare vårt försprång, säger Joel Järlfors.

– Vi är inte nöjda med insatsen över hela matchen och man pustar ut snarare än att vara överlycklig, fortsätter han.

Även om matchen inte var bra så var segern och de två poängen mycket sköna för Hallby.

– Det är det viktigaste och nu går vi vidare och jobbar på. Vi har ett vinnande koncept och nu får vi fortsätta hålla kvar i det och ta poängen efter torsken mot Rimbo, säger Järlfors som tillsammans med sina lagkompisar ska sitta i sekretariatet under Hallbybollen.

– Det är jätteroligt att hjälpa till och se alla ungdomsspelare spela. Det är fantastiskt.

Matchfakta

IF Hallby HK-HK Torslanda Elit 34-31 (21-16)

Målskyttar Hallby: Olle Ek 9, Oskar Hedvall ..

Matchfakta

IF Hallby HK-HK Torslanda Elit 34-31 (21-16)

Målskyttar Hallby: Olle Ek 9, Oskar Hedvall 7, Jonathan Wiklund 5, Oliver Löfwenius 3, Charles Hugoson 3, Joel Järlfors 2, Robin Svensson 2, Felix Thyberg 2, Isak Boström

Publik: 516