Annons

Annons

Husqvarna FF kommer att banta truppen rejält inför stundande division 1-spel. Det gör att klubben nu valt att säga upp alla kontrakt med optionsår.
– Vi måste tänka på ekonomin, vi kommer tappa mycket pengar. Vi måste anpassa munnen efter division 1-spel, säger Issa Iskander som räknar med att HFF kommer att tappa ungefär fem miljoner kronor i omsättning.
Ett led i det är att Robin Cederberg, Dragan Kapcevic och Zakaria Abdullai inte kommer att spela mer för Husqvarna FF.
– De kommer inte att spela med oss som det ser ut just nu. Ekonomin tillåter inte det. Det jag tycker är roligt är att de kunde tänka sig en fortsättning här, de ville mer än bara ett år, men ekonomin måste gå i första hand, säger Issa Iskander som inte tror att spelarna kommer finnas tillgängliga speciellt länge.
– Det är många lag i Superettan som är intresserade av dem.
Enligt källor till Jnytt ska bland annat superettanykomlingen Frej vara intresserade av Zakaria Abdullai. 

Utgående kontrakt
När det gäller övrigt spelare med utgående kontrakt så prioriterar Husqvarna en del. Johan Karlefjärd och Kristofer Snarberg är de som klubben jobbar hårdast för.
– Vi har kommit rätt långt, inom en snar framtid borde vi hitta en lösning.
Även Peter Gitselov och Kristoffer Thydell är prioriterade berättar Issa Iskander. Thydells lån med HFF gick ut i och med att säsongen var över och han är nu tillbaka i Halmstads BK. Gitselov är klubblös. När det gäller den i somras inlånade anfallaren, Mattias Mete, meddelar Issa Iskander att han är på gång till Turkiet. 
Arbetet med truppen för 2015 pågår för fullt, och HFF har målsättningen klar.
– Målsättningen är att vi ska behålla så mycket det går av dagens trupp och hitta guldkorn som vill spela för Husqvarna, säger Issa Iskander.
När det gäller målvakten Zoran Akovic så har han kontrakt och han kommer att finnas med truppen när man samlas efter lite ledighet.

Fotnot: Jnytt har sökt Robin Cederberg och Dragan Kapcevic för en kommentar.

HFF