Annons

Fredric Fendrich har varit Jönköpings Södra trogen genom hela karriären, sammanlagt har han över 300 matcher i den grönvita tröjan. Inför säsongsslutet satt 31-åringen på ett utgående kontrakt, framtiden var således oviss för trotjänaren.

I avtalet fanns dock en option om att förlänga kontraktet med ytterligare ett år – en option som båda parter nu har valt att aktivera.

– ”Fidde” är en fantastisk person att ha i gruppen, med sitt enorma klubbhjärta i kombination med sin förmåga att få individer att trivas. Vi är väldigt glada att få jobba med honom ytterligare ett år, säger tränaren Andreas Brännström i ett pressmeddelande.

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2020. Under den gångna säsongen i superettan spelade Fendrich totalt 28 matcher från sin defensiva mittfältsposition, han stod även för ett mål och fyra assistpoäng.

Annons

– Jag är mycket stolt över att få representera Jönköpings Södra IF ytterligare ett år till. Är tacksam mot klubben och ledarstab för förtroendet att vara med och bidra till lagets framgångar 2020. Föreningen har en tydlig målsättning att vara ett topplag nästa år och det finns en drivkraft hos mig att vara en del i den satsningen. Jag ser väldigt mycket fram emot min 17:e säsong i Jönköpings Södra IF, säger Fredric Fendrich själv.