Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Trotjänaren kan lämna HV71

Trotjänaren kan lämna HV71

Hon har spelat åtta raka säsonger i HV71. Det är högst osäkert om det blir en nionde.
– Det är under förhandling, det är allt jag kan säga, säger Michelle Claesson.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

HV-spelare uttagna till landslaget

På onsdagsförmiddagen meddelade Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen hur truppen ser ut till ett landslagsläger på Bosön i augusti. Tre HV-spelare finns med i truppen.

HV71:s storstjärna slutar

HV71:s storstjärna Riikka Sallinen lägger av med ishockeyn. Det berättar forwarden i en intervju med Yle.

Ny toppspelare klar för HV71

HV71 fortsätter värva meriterade spelare. Nu står det klart att centern Michelle Löwenhielm, 24, ansluter till det redan stjärnspäckade laget.

HV71 gör ny toppvärvning

HV71:s värvningsoffensiv fortsätter. Nu står det klart att den amerikanska landslagsbacken Sidney Morin ansluter från Linköping.

Lämnade HV71 - klar för konkurrent

HV71 gjorde nyligen klart med målvakten Anna Amholt från AIK.
Nu står det klart att Sabina Eriksson går i motsatt riktning.

HV-stjärnan om kaoset i VM-finalen

Riikka Sallinen och hennes lagkamrater hade vunnit ett sensationellt VM-guld. Men då ändrades allt. I en intervju med Jnytt berättar profilen om den märkliga VM-finalen där guld blev till silver efter ett omdiskuterat domslut.

Hon tvingas sluta efter svåra skadan

Selma Aho är bara 20 år, men tvingas redan avsluta karriären. Hjärnskakningarna har skördat ännu ett offer inom ishockeyn.
”Jag har inget val”, skriver hon på sociala medier.

HV föll tungt - profilen till sjukhus

HV71 gjorde två bra perioder och ledde med 2-1 inför den tredje. Då var Luleå skoningslösa och gjorde tre raka mål. Matchen slutade 3-4 och nu har Luleå matchboll. HV åkte på ytterligare en smäll, landslagsspelaren Isabell Palm fick ett skott på armen och fick åka till sjukhus.

HV71 förlorade rysare i sudden

Luleå vann den första matchen mot HV71 och leder då såklart matchserien med 1-0. Men trots underläge med 3-0 en bit in på den första perioden tog sig HV ifatt och tvingade fram förlängning.

Semifinal - då är HV-kaptenen tillbaka

Ikväll spelas semifinal 1 mellan Luleå och HV71. Riikka Sallinen var avstängd de sista matcherna i kvartsfinalsserien mot Leksand, men på onsdagskvällen är hon tillbaka på isen.
– Jag är tacksam över att tjejerna tog oss vidare, säger hon till Jnytt.

Så döms mannen efter polisattacken

Idag kom domen mot den man i 25-årsåldern som misstänks för att ha kastat in brinnande föremål i en polismans bostad i Vättersnäs den 11 november förra året.

Jönköping får en egen bluesfestival

Efter ett besök i Åmål omringad av bluesmusik bestämde sig Jon Espeset, krögare på Harrys i Jönköping, att det var dags att ta bluesmusiken till Jönköping. Nu är ett datum satt för en kväll fylld med bluesmusik.

Bekräftat - han är klar för HV71

Det har varit på gång under en längre tid. Nu är en av svensk hockeys sämst bevarade hemlighet officiell.
Juuso Ikonen är klar för HV71.

Barn kan få mer tid på förskolan

Föräldralediga och arbetslösa föräldrar i Jönköpings kommun kan komma att erbjudas att ha sina barn 20 timmar på förskola i stället för dagens 15 timmar. Det är i alla fall ett förslag som socialdemokraterna lagt fram och som just nu diskuteras. Men om det blir verklighet föreslås det bli upp till förskolechefen hur dessa timmar ska fördelas.

Vapenlagsbrotten ökar i kommunen

Under andra kvartalet i år har bostadsinbrotten i Jönköpings kommun minskat medan vapenlagsbrotten ökat. Detsamma gäller för Mullsjö och Habo kommun.

”Folk borde hälsa oftare”

1988 värvades den då 23-årige forwarden till HV71 från Västerås.
Idag, 31 år senare, är Eddy Eriksson fortfarande kvar i Jönköping. Men nu för tiden förknippar inte folk honom som hockeyspelare. Däremot vet förmodligen varenda golfare vem han är.

Jönköpingskille intar Ullevi

Jönköpingskillen Douglas Wegberg är showartist, och nu har han fått en stor uppgift. I dag är han med på invigningen av Gothia Cup i Göteborg där han är en av åtta soloartister som framträder.
- Jag fick frågan av en vän, och jag kunde inte tacka nej, säger Douglas.

Efter branden: "Vi ska flytta"

Under lördagen bröt det ut en brand på JRAB:s återvinningscentral bakom Ica Maxi i Jönköping. Det var öppna lågor och stor rökutveckling på platsen, och allmänheten varnades för röken. Nu meddelar Rickard Samuelsson, vd på JRAB, att anläggningen håller på att flyttas.
Artikel 2 av 19
HV-spelare uttagna till landslaget
Tillbaka till startsidan