Annons

Fakta

HV71–VäxjöKinnarps Arena 19.00HV71: Får klara sig utan Kristofer Berglund ett tag till. Ted Bri..

Fakta

HV71–VäxjöKinnarps Arena 19.00HV71: Får klara sig utan Kristofer Berglund ett tag till. Ted Brithén vill spela, men tränare Lindbom vill skynda långsamt. Lawrence Pilut på väg tillbaka.Växjö: Ligger fyra, sju poäng före HV71.

Jnytt tippar: HV–Växjö 3–1.

HV71 hade i slutet av 2015 en uppåtgående trend, en trend som dock fick ett abrupt slut då laget inte alls kom upp i standard när man gästade Ängelholm och förlorade mot hemmalaget Rögle med 6–2.
– Vi lärde oss att man måste vara hundra procent förberedda för match, det var vi inte riktigt, vi kan inte bryta ner den matchen allt för mycket för att se vad som inte var bra, vi har fyra raka segrar innan dess, sa HV71:s tränare Johan Lindbom efter måndagens träning.
Om vi backar bandet lite då, vad var det ni gjorde så bra då?
– Jag tycker att spelet med puck var lite bättre, vi tog pucken framåt. Passningsspelet satt lite bättre sen var ju inte Malmömatchen så bra, men där var det å andra sidan en jäkligt bra arbetsinsats som gjorde de tre poängen, säger Johan Lindbom innan han pratar om matchen mot Brynäs då HV vann med 4–1.
– Det var mycket bra, de två första perioderna var kanske det bäste vi gjort, kan vi hitta dit igen är vi nöjda. Det är där vi vill vara. 

Växjö svår motståndare
I kväll väntar alltså Växjö som ligger på fjärde plats i SHL. 
– Växjö är tufft, vi har haft två matcher mot dem och vunnit båda men deras förstakedja är grym, kanske SHL:s bästa, det är lite att se upp med. Kan vi lägga ner samma arbete som vi gjorde matcherna innan Rögle så har vi en stor chans.
Är det det som är nyckeln?
– Det är det alltid. Arbetsinsatsen är a och o, säger Lindbom som under måndagens träning hade sällskap på isen av Johan Davidsson som agerade assisterande tränare.  
– Han är trött på att sitta vid skrivbordet så han hjälper oss lite på isen då och då, haha.
HV har genom säsongen sökt efter ytterligare en assisterande tränare, men än så länge finns ingen lösning i sikte, och nu är det osäkert hur det blir. Lindbom har tillsammans med Tim Brithén och målvaktstränaren William Rahm skött laget.
– Vi har haft lite namn som inte har klaffat riktigt eller fått ihop det, i dagsläget jobbar vi inget aktivt. Johan och Johan hjälper oss när det behövs. Jag vet inte om det är något vettigt att ta in någon så här dags, sa Johan Lindbom.
Lindbom sa till Jnytt efter måndagens träning att Ted Brithén inte kommer att kunna vara med, men Brithén själv skulle gärna spela. Generellt sett är skadeläget för HV71 mycket bättre än på länge, under måndagens träning var det bara Kristofer Berglund som tränade med gul tröja – det innebär att såväl lagkapten Brithén som Lawrence Pilut är på väg tillbaka.
Hör vad lagkaptenen säger om matchen mot Växjö. 

SHL