Annons

Strax innan klockan 22 fick polisen samtal från en fastighetsägare som hade drabbats av inbrott i ett garage i Hovslätt söder om Jönköping.

Personen var kvar på platsen när ägaren kom till garaget och det blev stökigt. Förövaren hade dock hunnit lämna innan polisen kom fram och det finns ännu ingen misstänkt gärningsman.

– Två personer födda 1993 och 1995 blev misshandlade av ett flertal personer och vi rubricerar det som grov misshandel. Händelseförloppet kan ändras men det har hänt utomhus i ett garage. Vi har en del uppgifter att gå på och arbetar i ärendet just nu, säger Christian Sörman vid polisen i södra Vätterbygden.

"Uppsökande verksamhet"

Varför rubriceras det som grov misshandel?

– Jag vill inte gå ut med det med tanke på att vi jobbar i ärendet. Men generellt sätt beror det på tillvägagångssättet eller att ett tillhygge har använts.

Annons

De båda brottsoffren fick uppsöka sjukhus för att få sina skador omsedda.

– Skadeläget är oklart för mig, men skadorna ska i alla fall inte vara livshotande. Båda har uppsökt sjukhus och jaga tror att den ene blev avförd med ambulans, säger Sörman.

Polisen ska hålla förhör med både de drabbade och vittnen till händelsen.

– Med tanke på brottsplatsen utgår jag från att det finns vittnen. Vi kommer att ha viss uppsökande verksamhet, säger Christian Sörman.