Annons

Matchfakta

Fotboll, Svenska cupen

Assyriska Turabdin IK-AFC Eskilstuna 0-4 (0-3)

0-1 (22) Samuel ..

Matchfakta

Fotboll, Svenska cupen

Assyriska Turabdin IK-AFC Eskilstuna 0-4 (0-3)

0-1 (22) Samuel Nnamani, 0-2 (32) Gustav Jarl, 0-3 (44) Felix Michel, 0-4 (74) Christian Miljevic.

Domare: Nermin Cisic.

Publik: 420, Elmiahallen.

Assyriska kvalificerade sig för gruppspelet i Svenska cupen tack vare att Kalmar FF besegrades med 3-1 på Stadsparksvallen i somras.

När gruppspelet inleddes på söndagen stod ett annat allsvenskt lag, årets nykomling AFC Eskilstuna, för motståndet i Elmiahallen.

Assyriska stod upp bra till en början och skapade framför allt en riktigt bra chans. Det talangfulla nyförvärvet Noah Shamoun stod för ett fint förarbete och spelade fram Midhad Jukovic, som inte gjorde mål trots att han kom helt fri med målvakten.

Annons

– Vi hade dem de första 20-25 minuterna. Vi satte pressen och det kändes bra, säger Shamoun.

Nådde högst på hörna

Därefter drog ett effektivt Eskilstuna, som satte sina målchanser, ifrån till 3-0 innan första halvlek var slut. Samuel Nnamani öppnade målskyttet med ett välplacerat skott, Gustav Jarl satte tvåan när han hittade rätt efter ett instick och Felix Michel såg till att bortalaget gick till pausvila med en 3-0-ledning när han nådde högst på en hörna och nickade bollen i mål.

– När första målet kom tappade vi koncentrationen. Vi slog många felpass och långbollar och det gjorde att de kunde göra många mål, konstaterar Shamoun.

– I paus pratade vi om att ta ner huvudet och bara köra. Vi är inte ute efter resultaten utan det blir som träning för laget. Det är en upplevelse att spela de här matcherna.

Assyriska gjorde ett försök i andra halvlek och kämpade tiden ut. Den stora skillnaden mellan lagen var att Eskilstuna förvaltade sina chanser. Gästerna drygade ut ledningen till 4-0 när Christian Miljevic skickade bollen i mål, och det blev matchens sista mål.

"Trodde skulle göra det bättre"

Någon större besvikelse fanns trots allt inte efteråt.

– Det var så klart en upplevelse. Det är förstås tråkigt att förlora men kan som sagt inte bara gå på resultaten, säger 16-årige Noah Shamoun, som gjorde sin första tävlingsmatch för Assyriska.

– Det var roligt. Men det är svårt att möta ett allsvenskt lag i första matchen. Jag trodde att jag skulle göra det bättre, det var för många fel för att jag ska vara nöjd.

Assyriska möter ett annat allsvenskt lag, förra säsongens tvåa IFK Norrköping, redan på fredag. Sedan avslutas gruppspelet med match mot seriekonkurrenten IFK Värnamo.

Så ställde Assyriska upp

Startelva: Vilson Cakovic – Erik Watson, Simon Klänge, Adam Lindström Leister, Lukas Eek ..

Så ställde Assyriska upp

Startelva: Vilson Cakovic – Erik Watson, Simon Klänge, Adam Lindström Leister, Lukas Eek (63) – Pedram Pourjanekikhani, Midhad Jukovic (84), Noah Shamoun (67), Daniel Ljung, Markus Tegebäck – Kirill Laptev.

Avbytare: Pontus Laine Jansson, Oscar Fritzson (64), Yves Nkuru, Adam Fägerhag (67), Petrus Kocadag, Johannes Ehn, Staivar Ishak (84).

JnyttTV: Hör vad nyförvärvet Simon Klänge säger om matchen.