Annons

– Vi gör en riktigt bra match. Hela laget i 90 + tillägg, detta var en riktig lagvinst. Vi var det bättre laget och vann rättvist, konstaterar Assyriskas lagkapten Adam Lindström Leister via telefon på bussen på väg hem till Jönköping.

Assyriska IK tog två poäng på de fem sista omgångarna under vårsäsongen i division 1 södra, vilket var sämst av samtliga lag i serien.

Sommaruppehållet verkar ha gjort laget gott, för på söndagen vann laget när serien återupptogs efter sommarvilan.

Jönköpingslaget åkte till Trollhättan för bortamatch mot succénykomlingen FC Trollhättan, som är med i den absoluta toppstriden i serien. Assyriska tog ledningen genom Malcolm Shaw efter 37 minuter, men bara två minuter senare kvitterade hemmalaget.

"Spelar fin fotboll"

Precis innan paus gjorde gästerna ett blytungt mål som innebar ledning i paus. Adam Lindström Leister var sist på bollen.

Annons

– I första halvlek spelar vi fin fotboll och hittar igenom deras lag bra. Vi spelar oss igenom hela laget vid första målet och Malcolm satte dit bollen fint, säger Lindström Leister som själv alltså gjorde 1-2.

– Det var första hörnmålet för säsongen och det var skönt, bollen damp ner vid mig och jag kunde stänka in den.

I matchminut 56 ökade Zacharias Faour på till 1-3. Hemmalaget reducerade genom Albinot Rexhepi med knappt tio minuter kvar av ordinarie speltid och det skapade nerv i matchen när det fysiskt tunga Trollhättan skickade långboll efter långboll mot ett heroiskt kämpande bortalag. Under den långa tilläggstiden kunde Assyriska avgöra matchen i den 96:e minuten när Noah Shamoun gjorde 2-4.

– Dom trycker på riktigt hårt, de skickar upp backar och allt de har och slår inlägg på allt. Vi står upp bra och vet att vi kan ställa om. Och sen kontrar vi ju in 4-2 istället också, säger Lindström Leister, vars lag alltså börjar höstsäsongen på bästa sätt.

– Det är självklart riktigt starkt att åka hit och vinna direkt efter uppehållet. Det är skönt att börja andra halvan av säsongen så här.