– Vi vill gärna vara med och stödja evenemanget som tar Elmias hästtraditioner in i framtiden med ett helt nytt spännande koncept där hoppning, dressyr och avel får plats under samma tak, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst, Agria Djurförsäkring, i ett pressmeddelande.
Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping blir en ny stor träffpunkt för hela den svenska ridsporten – ett brett årligt evenemang som förutom tävlingsklasserna inom hoppning och dressyr även kommer att innehålla auktioner, shower, VIP-arrangemang och mässa.

Betydelsefullt samarbete
Samarbetet mellan Agria Djurförsäkring och Elmia Scandinavian Horse Show sträcker sig till att börja med över tre år.
– För oss känns det som en självklarhet att Agria är med i den här satsningen. Deras långa erfarenhet som sponsorer inom sporten kommer att bidra till att ytterligare lyfta evenemanget till något riktigt bra för svensk hästsport, ryttare, hästägare och uppfödare, säger Lisen Bratt Fredricson, en av dem som står bakom arrangemanget.
– Alla som en gång ägt en häst vet betydelsen av att kunna känna sig trygg om något oförutsett skulle hända. För oss som arrangörer av en av Sveriges störts hästhändelser är det självklart viktigt att samarbeta med de tyngsta aktörerna i hästnäringen. Att Agria är med oss redan i det här tidiga skedet känns mycket betydelsefull, säger Anna Bråkenhielm.