Mohammed Ali Khan tränade HFF i en säsong, när sedan Norrby sökte ny huvudtränare föll valet på MAK som skrev på och lämnade division 1 för Superettan. Ali Khan saknar den obligatoriska PRO-utbildningen, och boråsarna tvingades söka dispens hos förbundet. Nu har beslutet kommit - och klubben får inte dispens.

- Vi säger nej eftersom han saknar den utbildning som krävs för en huvudtränare i Superettan, säger fotbollförbundets tävlingskommittés ordförande Gerhard Sager till Borås Tidning, enligt fotbollskanalen.

"Det är olyckligt"

Sager berättar att Norrby måste lösa frågan inom 60 dagar från det att vakansen uppstod, det är på måndag. Är det inte löst då riskerar de böter på 500 000 kronor.

Annons

- Det är deras åsikt och det gå inte att säga så mycket om det. Det är olyckligt. Det finns ett regelverk man ska följa, absolut, det respekterar vi till hundra procent. Men samtidigt kan jag tycka att man inte ska få kunna välja den profilen som matchar oss bäst. Den lotten föll ju på Mohammed, säger Norrbys sportchef David Kryssman till Fotbollskanalen.

Kryssman tycker klubben har gjort det de ska då Ali Khan har sökt utbildningen, men inte kom in. Dessutom sa deras förra tränare Simon Eriksson upp sig.

- Jag kan tycka att man kan ge en dispens för vi har visat att vi velat. Det borde väga tungt, tycker jag.

Norrbys plan är inte att ersätta Mohammed Ali Khan, utan det handlar om att ta in en tränare med rätt utbildning i staben och David Kryssman säger till Fotbollskanalen att det finns några namn på gång.

Mohammed Ali Khan får inte vara huvudtränare i Norrby IF.
Foto: Elin Elderud

Jnytt söker Mohammed Ali Khan för en kommentar.