Annons

Det blev ingen rolig lördag för Hallby i Märsta.

– Tyvärr gör vi det lite för dåligt i detaljerna i de avgörande lägena. Vi gör deras målvakt lite för bra om jag ska vara ärlig. Vi hittar inte balansen i anfallsspelet och trycket in i hålen som vi har pratat om, säger Hallbys tränare Jesper Östlund.

Jönköpingslaget förlorade toppmötet borta mot Skånela med 30–33 efter att hemmalaget gjort två avgörande ryck. Ett i den första halvleken och ett i den andra.

Matchfakta

Handboll, allsvenskan

Skånela IF–Hallby HK: 33–30 (17–13)

Målskyttar Hallby: O..

Matchfakta

Handboll, allsvenskan

Skånela IF–Hallby HK: 33–30 (17–13)

Målskyttar Hallby: Olle Ek 7, Robin Svensson 4, Jonathan Wiklund 4, Charles Hugosson 4, Felix Thyberg 4, Isak Boström 3, Marcus Erlandsson 2, Oskar Hedvall 1, Joel Järlfors 1

Publik: 647

Spelplats: Vikingahallen, Märsta

Annons

Men gästerna skapade trots allt nerv i matchen.

För efter att ha legat under med sex bollar vid ett tillfälle i matchen valde Östlund att byta målvakt. Bytet fick effekt.

– Där har vi en fantastisk period i samband och går från sex bollar ner till två bollar ner på bara fyra minuter, säger Östlund.

– Men sedan så bibehåller vi inte det.

Nyckelspelaren kan bli borta länge

Som om nollpoängaren inte vore nog drabbades Hallby dessutom av en tung skada på nyckelspelaren Oliver Löfwenius.

Hallbyiten tvingades lämna matchen tidigt i den första halvleken med en misstänkt knäskada. Östlund befarar att Löfwenius kan komma att bli borta länge.

– Det såg inget bra ut. Sedan är inte jag någon läkare men han är ingen som lägger sig ned och skriker i första taget, säger Östlund.

Avbräcket gjorde det extra tufft för gästerna.

– Vi blev lite ställda av det. Han är väldigt delaktig i vårt spel både offensivt och defensivt. Så när något sådant här händer så måste man gå ifrån sin plan och använda andra spelare mer. Han är nästan alltid på banan när det brinner, säger Östlund.

”Vår chans att komma etta försvann”

Men en spelare som klev fram var Olle Ek. Kaptenen var Hallbys bäste målskytt med sju fullträffar.

– Olle var fantastisk i dag. Han driver laget och gör en jättebra match, säger Östlund.

Sex omgångar återstår av allsvenskan. Och för Hallby handlar det nu om att säkra en kvalplats för andra året i rad.

– Vår chans att komma etta försvann i dag. Nu handlar det om att ta en kvalplats. Det får nästan se ut hur som helst bara vi lyckas med det. Det kommer att vara vår största morot och vi kommer att gå hundra procent för det, säger Östlund.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app