Annons

Joakim Karlsson tvingades kliva av efter en olycklig situation i slutet av matchen mot Degerfors i lördags.

– Han hamnade under deras målvakt och har skadat ett ledband i knäet. Diagnosen är oklar men han spelar inte i den här matchen, sade tränaren Andreas Brännström efter torsdagsträningen.

Efter att magnetröntgen gjorts står det klart att Karlsson, som var skadeförföljd under 2018 års säsong, blir borta från matchspel en längre tid.

– Det är en större skada än en enkel, vanlig stukning. Vi räknar med att han blir borta i upp till två månader, allt annat är en bonus. Han har fått ett knäskydd för att stärka upp knäet, och nu väntar rehabilitering och behandling. Han kommer att jobba ganska intensivt med rehabilitering, säger lagläkaren Lars-Göran Hassel.

Annons

"Blivit mycket bättre"

J-Södra spelar vårsäsongens sista match 23 juni, och det innebär att Joakim Karlsson missar stora delar av säsongens första hälft. I fredagskvällens hemmamatch mot Dalkurd tar Erik Moberg hans plats i backlinjen.

Vad gäller Jakob Orlov, som missat de två första seriematcherna på grund av en skada i fotleden, närmar sig en comeback.

– Det har blivit mycket bättre för hans del under de senaste två veckorna. Svullnaden har gått ner och vi har börjat tejpa honom, men vi behöver ha is i magen. Han har inte gått in i fotbollsträning än och behöver månaden ut, säger Lars-Göran Hassel.

Läs även: