Annons

Mannen, som är född 1987, greps i november misstänkt gör grovt vapenbrott och narkotikabrott sedan polisen gjort ett tillslag mot en garagelokal i Huskvarna.

– Det är en form av lokal i centrala Huskvarna. Det är inte fastighetsägaren som har rörelsen som är häktad, sade kammaråklagare Adam Rullman till Jnytt då.

Mannen har bland annat dömts till sju års fängelse för dråp efter att en 24-årig man misshandlats till döds av flera gärningsmän på Liljeholmen i Jönköping. Han har även dömts till grov misshandel, olaga hot, stöld och våld mot tjänsteman efter flera brott i Jönköpings kommun.

"Inte bra för utredningen"

Mannen har suttit häktad i två månader men nu har åklagaren beslutat att han ska friges. Anledningen är att handläggningstiden av den tekniska bevisningen på NFC (Nationellt forensiskt centrum) i Linköping är så lång att det inte längre går att motivera en längre häktningstid.

Annons

– Men det vore önskvärt om den tekniska analysen varit klar så att man kunde väcka åtal inom skälig tid. Det är klart att det här inte är bra för utredningen, säger Adam Rullman till JP.se.

Misstankarna mot mannen kvarstår trots allt.

Jnytt har sökt Adam Rullman för en kommentar.