Annons

Mänskliga rättighetsdagarna, MR-dagarna, är Nordens främsta mötesplats för inspiration, debatt, kompetensutveckling och nätverkande kring mänskliga rättigheter. Syftet är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter, fördjupa och bredda det offentliga samtalet samt att utveckla samarbetet mellan frivilligorganisationer och myndigheter.

Varje år besöker omkring 3 000-5 000 personer MR-dagarna, som i år arrangeras på Elmia i Jönköping. Det handlar om alltifrån forskare till studenter, aktivister, politiker och ideellt engagerade.

"Ansvar på oss alla"

Årets tema är "De mänskliga rättigheternas framtid" och det blir en tre dagar lång mässa med utställningar, seminarier och föreläsningar med flera tunga namn inom mänskliga rättigheter. Bland annat besöker kultur- och demokratiminister, Alice Bah Kunhke, FN:s före detta specialrapportör om trafficking, Joy Ngozi Ezelio och EU-parlamentarikern Cecilia Wikström.

Annons

- Utmaningarna vi står inför lägger ett ansvar på oss alla. Det är viktigt att lära mer, att säga ifrån, att organisera sig för att genomföra förändringar och förbättringar och kräva att respekten för mänskliga rättigheter ska genomsyra samhället, säger projektledare Caroline Matsson, i ett pressmeddelande.