Hemmalaget Helsingborg tog direkt ledningen i matchen när de utnyttjade ett powerplay. Dalen kvitterade genom Tom Jankovic, men hemmalaget återtog ledningen och ställningen var 2-1 efter första perioden.

Tre snabba mål i andra

Matchfakta

Helsingborgs HC - HC Dalen 3-4 (2-1, 0-3, 1-0)

Målskyttar Dalen: Tom Jankovic 2, Markus N..

Matchfakta

Helsingborgs HC - HC Dalen 3-4 (2-1, 0-3, 1-0)

Målskyttar Dalen: Tom Jankovic 2, Markus Näslund, David Fredriksson.

Publik: 89, Olympiarinken.

I andra släppte det för gästande Dalen, efter mål av Markus Näslund och ännu ett från Tom Jankovic vände de på steken och ledde med 3-2.

– Vi får energi av målen och när vi får kvitteringen så flyger vi fram av energin, säger Fredriksson.

Det var bara 21 sekunder mellan de målen och bättre skulle det bli. För bara två minuter efter ledningsmålet gjorde David Fredriksson 4-2.

– Den trillade in och det var kul. Det var i powerplay och jag slog in en retur, så det var inget speciellt egentligen, säger lagkaptenen om sitt mål.

"Vi är värda att vinna"

I tredje perioden reducerade Helsingborg med knappt 90 sekunder kvar att spela. Men närmare än så kom de inte, och Dalen vann med 4-3.

– Det är en match som vi i stora delar för, sen går vi bort oss lite på deras mål. Men jag tycker vi för och kontrollerar matchen, vi är värda att vinna, säger Fredriksson som matchades lugnt i sin comeback.

– Det blev två-tre byten pär period ungefär, avslutar han.

Tim Brithén ny i Helsingborg

En annan notis med lokal hockeykoppling från matchen är att Tim Brithén var tränare i Helsingborg. Klubben skriver på sin Twitter att de förhandlar om resten av säsongen.