Annons

Det var många som sökte sig till Elmia under onsdagen. Anledningen var att jobbmässan arrangerades för andra året i rad.Det som särskiljer jobbmässan är att under mässan hade man möjlighet till att få ett mer personligt möte, i stället för att hamna bakom en skärm som arbetssökande vanligtvis gör.

– Nyckeln är att de företag som är i behov av att hitta personal ska kunna hitta guldkorn. Det är inte speciellt lätt att förmedla ett guldkorn via ett CV. I dag är det färre personer som har de formella kraven som arbetsgivaren eftersöker, man pratar mindre om de formella kraven och mer om de personligheter och inställning. Det hoppas jag ska kunna framkomma här, säger Josefin Berndtson från Arbetsförmedlingen.

Thilde Fransson och Jacob Johansson var på plats på jobbmässan.

Förra året, när jobbmässan arrangerades för första gången hade man omkring 6 200 besökare.

Annons

Josefin Berndtson var på mässan för Arbetsförmedlingen.

– Jag hoppas att det blir lika många. Men det vore fantastiskt om det kom fler, säger Josefin Berndtsson som berättar att man i år har satsat extra på gymnasieelever.

– De är välkomna under eftermiddagen, och då kan de vara på plats vid föreläsningar. Det känns fantastiskt roligt och flera företag efterfrågade förra året just gymnasieelever.

"Bra att mässan finns"Två av dem som just nu går på gymnasiet var Thilde Fransson och Jacob Johansson. De båda pluggar på Bäckadal.

– Lite om jobb som jag vill ha, jag vill jobba som lastbilschaufför eller mekaniker, säger Thilde.

Jacob läser industri med inriktning på svets.

– Det finns ganska mycket. Det är bra att mässan finns, säger han.