Annons

Jönköping University drar igång sin inspark under måndagen. 3 600 nya studenter ska lära känna varandra och sin nya hemstad.

Veckan är späckad av aktiviteter och när inskrivningen är klar på måndag kommer blåa, röda, gröna, gula och vita overaller synas på Jönköpings gator. Lekar på stan, välkomstmässa och insparksfestival finns på programmet. Insparken kommer hålla på under tio dagar. De nya studenterna får hjälp att komma tillrätta i Jönköping och studentlivet av runt 600 faddrar.

– Det kommer vara magiskt att få visa upp ett projekt som jag tillsammans med ideellt arbetande studenter har arbetat på i över ett års tid, säger Towe Ottosson, projektledare på Jönköpings studentkår.

Under festivalen gästar artisterna Smith & Tell, Fricky, Seinabo Sey, Hov1 campus där en scen byggs och hela området spärras av och förvandlas till ett festivalområde med matvagnar. Det är dock bara studenter som har möjlighet att komma in på festivalen.

Annons

– Det känns roligt att ännu en gång få omvandla campus och bjuda alla studenter på en härlig festivalkväll, säger Lennart Wass, projektledare för Kick Off Festival, i en kommentar.

– Tidigare år har det varit succé och vi tror inget mindre om årets festival. Vi brukar ha runt 3 500 besökare på festivalen. Det lär inte bli färre i år, då studenterna själva har varit med och önskat artister - och vi har fått till en bra mix, fortsätter han.

Insparken i Jönköping är IQ-certifierad, vilket är ett resultat av att JU och Studentkåren arbetar för att minska drickandet hos studenter. Under festivalen bjuds gästerna på gratis vatten, läsk och alkoholfria drinkar.