Sedan 1 september har Com Hem och Boxer inte haft rätten att visa Discovery Networks kanaler. Men nu är konflikten över.

– Vi ber våra kunder om ursäkt för att de har drabbats av vår och Discoverys oförmåga att komma överens och vi tackar våra kunder för det tålamod de visat under denna tid. Det var första gången under Com Hems mer än 30-åriga historia som vi drabbats av en sådan här konflikt. Naturligtvis kommer vi att göra vad vi kan för att undvika att hamna i en liknande situation igen och vi beklagar att det tog så lång tid att nå en lösning som var bra för våra kunder, säger Anders Nilsson, vd på Com Hem, i ett pressmeddelande.

”Bra för tittarna”

Kanalerna som nu återigen börjar visas för Com Hems och Boxers kunder är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discoverykanalerna, Animal Planet, Eurosport 1 och 2, samt TLC.

Annons

– Vi är glada över att ha nått fram till ett avtal med Com Hem/Boxer under de senaste timmarna. Det här avtalet är bra för oss, för svensk innehållsindustri och för Com Hem/Boxer – men framförallt är det bra för tittarna, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden, i en kommentar.