Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

TV: Här köar de till motormässan

TV: Här köar de till motormässan

Påskafton brukar vara den dagen som brukar locka flest besökare till motormässan på Elmia i Jönköping och det är också den dagen då det brukar bli som mest trafik. När mässan öppnade under lördagen skapades det mycket riktigt köer på flera håll.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

De fick pris på årets motormässa

Årets motormässa är över. I vanlig ordning hittade många till Elmia, men besökssiffrorna nådde inte samma nivå samma nivå som i fjol.

Så jobbar polisen under bilmässan

Motormässan på Elmia i Jönköping har öppnat och polisen har inför mässan förstärkt med personal från såväl Sörmland som Östergötland.
– Lördagen blir troligen den dag då det kommer att vara som mest tryck på trafiken, säger Peter Fransson, gruppchef på polisens trafikavdelning i Jönköping.

Entusiasterna på plats på bilmässan

På långfredagen invigs årets motormässa på Elmia. Tiotusentals besökare väntas söka sig till Jönköping för den årliga motorfesten. Redan under torsdagsförmiddagen började utställarna förbereda sig.
– Det är en stor ära för mig att vara här, säger Bosse Östenstaf.

Beslutet: Häktas för mordförsöket

Häktningsförhandlingarna mot den man som tidigare anhållits för mordförsöket mot en kvinna på ett behandlingshem i Taberg hölls under torsdagen.

HV-tränaren om tuffa konkurrensen

Hemmapremiär och en karaktärsvinst. Det kan ha gett HV-spelarna insikten om vad som krävs för att vinna matcher i SHL, menar tränaren Stephan Lundh. Under torsdagen väntar ett bortamöte mot Luleå, då är konkurrenssituationen på backsidan återigen ett aktuellt samtalsämne.
– Alla spelare måste ligga nära personbästa för att få spela, säger HV-tränaren.

Tingsrätten: "Läget är ansträngt"

Uppskjutna rättegångar och förlängda väntetider. Situationen på många av landets domstolar är inte optimal.
– Läget är ansträngt, säger Karin Nacke, lagman vid Jönköpings tingsrätt.

Tenhults svar efter J-Södras besked

Tidigare i veckan kom uppgifterna om att Jönköpings Södra och Tenhult inte förlänger det samarbetsavtal som klubbarna har haft. Ett hårt slag för Tenhult, som nu måste ta ett beslut om vilken riktning klubben ska ta i. Detta samtidigt som lagets framtid är högst osäker.
– Steget från akademifotboll till seniorfotboll var större än vad vi trodde, säger Thorbjörn Ahlgren, herransvarig i Tenhult.

Företag storsatsar – 30 nyanställs

It-bolaget Softhouse kommer under hösten etablera sig i Jönköping. Siktet är inställt på att inom två år ha 30 anställda på plats.
– Jönköping är en spännande stad som vi länge har haft span på. Det händer otroligt mycket i den här regionen och vi vill gärna vara med på den resan, säger vd Johan Lindblom.

Nya utbildningsplatser till Jönköping

Runt 135 nya utbildningsplatser hamnar i Jönköping. Detta som en följd av det ökade statliga anslaget för utbildning och forskning som regeringen hade med i sitt budgetförslag för 2020.

Hallby nära skräll mot storlaget

Hallby gav topplaget Alingsås HK en match. Men det blev ändå förlust med 27-30.
– Vi gjorde kanske vår bästa match hittills, säger sexmålsskytten Adam Tumba.

Efter mordförsöket – man begärs häktad

Den man i 60-årsåldern som under tisdagen greps och anhölls misstänkt för försök till mord begärs nu häktad av åklagare vid Jönköpings tingsrätt.
Artikel 2 av 12
De fick pris på årets motormässa
Tillbaka till startsidan