Annons

Det är Jönköpings fältrittklubbs ungdomssektion som håller i barnridningen. Innan utbrottet av kvarka var barnridningen mycket populär och alla de 40 biljetterna brukade sälja slut varje gång.

– Vi fick i går, fredag, godkännande av ridskolechef och veterinär att dra igång barnridningen igen, så vi hade inte räknat med att det skulle komma så många. Det känns underbart att kunna dra igång detta igen, säger Noomi Landing, ordförande i ungdomssektionen.

Kurs för att leda häst

Det finns en övre gräns på tio år när det gäller barnridningen. Den undre gränsen är upp till föräldrarna.

Annons

För att få vara med och leda hästarna under barnridningen måste man vara minst tio år och ha gått en kurs för att få leda hästarna.

– Det har med säkerheten att göra. Dessutom så måste de lära sig hur många varv hästarna ska gå och vad de ska göra, berättar Noomi Landing.

Snart tävlingar igen

Det är nu en vecka kvar tills allt öppnar igen efter kvarkutbrottet och ganska snart kan klubben dra igång tävlingarna igen. 9 april är första tävlingen som heter Pay and jump.

Vecka 31 är det dags för den första stora tävlingen, Höökskuppen.

Barnridningen kommer fortsätta att vara på lördagar då den inte krockar med andra event som föreningen är ute på. De brukar exempelvis vara med vid höstmarknaden på A6.

Alice Gärsag, två år, var en av deltagarna på dagens barnridning. Hon fick rida på fjordhästen Lilleman.

– Det är roligt och hästen är snäll. Jag ska aldrig kliva av, säger hon bestämt.