Annons

Brynolf & Ljung är bland annat kända från tv-programmet Talang och sin egna tv-serie med så kallad streetmagic, som visades på tv4.

Just nu åker de runt med en show som de döpt till cirkeln och på fredagskvällen var de i Jönköping.

– Vi har tagit mycket av vårt tv-program och gör det live. Vi har inte bara lyft upp det på scen utan även tänkt till för att få in känslan av ett tv-program, publiken ska vara med och inte bara sitta och titta. Vi kommer ha 30-40 personer på scen och det blir väldigt interaktivt, säger Jonas Ljung och berättar att personer reagerar olika på att bli bortkollrade.

– Men de flesta tycker verkligen att det är roligt att vara med och låna ut sin egen telefon, till exempel.

Blir folk sura?

Annons

– Inte sura, men de kan bli irriterade. Sen är det nog mer på sig själva och det blir "fan, detta borde jag fatta" och inte värre än så, säger Peter Brynolf.

Hur skiljer det sig för er att vara på scen kontra spela in tv?

– Det är lite olika förutsättningar och i ett tv-program når vi ut till 2-3 personer just där och då. Här är det tusen personer istället och det är klart det blir en annan grej, men i grunden är det inte så stor skillnad i genomförande. Vi får tänka till lite innan hur vi kan styra saker på olika sätt, säger Brynolf och Ljung berättar vad som kan gå fel.

– Allt kan gå fel, det är inte ofta, men det händer. Då får man ta hand om det och försöka lotsa publiken igenom så det inte stör så mycket. En del saker vi gör är experimentella och funkar inte alltid till 100 procent. Men det gör inget och är inte misstag, överlag kanske 95-98 procent funkar.

Jnytt-TV: Jnytt:s reporter utsätts för ett trick och känner sig dum.

Peter Brynolf och Jonas Ljung.
Foto: Erik Boström