Annons

I år firar Tomas Andersson Wij 20 år som artist. Nu står det klart att han ger sig ut på en längre vårturné. Tillsammans med musikern och arrangören Erik Arvinder ska TAW fylla landets teaterscener med instrument.

”Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas texter och mellansnack. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst”, skriver arrangören Blixten & Co i ett pressmeddelande.

Turnén inleds i Mariestad 22 februari och några veckor senare, närmare bestämt 15 och 16 mars, har det blivit dags för dubbla spelningar på Jönköpings Teater.

”Känns helt rätt”

Inom kort kommer en ny singel som TAW ska premiärspela på Diabetesgalan 14 november. Låten heter ”Just idag känns du nära (Saras sång)” och skrevs för Sara Zacharias. Texten handlar om hennes far, Ted Gärdestad, och blev så personlig att Sara, trots att hon älskar låten, inte klarade av att sjunga den.

Annons

– Sara och jag har diskuterat låten fram och tillbaka i flera år. Jag hoppades länge på att hon ändå skulle spela in den, men nu blev det jag som gjorde det och det känns faktiskt helt rätt, säger TAW i pressmeddelandet.

Biljetterna till turnén släpps på måndag.