Annons

Philip Bernholtz spelade i Husqvarna mellan 2013 och 2015 och nu återvänder han till klubben efter ett år i Ängelholms FF, som åkte ur superettan i fjol.

– Jag har en riktigt tuff säsong bakom mig på alla möjliga sätt. Jag har haft tankar och funderingar på vart jag ska ta vägen. Jag har pratat löpande med Issa och det blev naturligt att återvända hit. Jag trivs bra i Husqvarna, kan föreningen och det ska spännande med "MAK" (Mohammed Ali Khan), säger han.

Division 2-nykomlingen Assyriska IK är en av klubbarna som har funnits med i bilden.

– Vi har pratat och jag har många vänner där som jag respekterar, säger Bernholtz, som tar med sig en hel del från året i Ängelholm.

Annons

– Jag spelade under en bra tränare (Christian Järdler), fick bra matchning och förbättrade framför allt mitt defensiva spel. Jag har blivit mentalt stark eftersom det var mycket motgångar. Jag är rätt härdad nu, kommer inte lönen vet jag hur jag ska agera...

Kommer från Öxnehaga

Amir Al-Ammari, född 1997 och med IFK Öxnehaga som moderklubb, spelade i HFF mellan 2010 och 2013 men har de tre senaste åren spelat för danska storklubben Bröndby, där han mestadels har huserat i ungdomsakademin.

– Det är inspirerande att höra hur MAK ser på mig som spelare, det väckte intresse från min sida. Han har själv varit på den nivå som jag vill till, säger Al-Ammari, som menar att åren i Danmark har varit nyttiga.

– Jag lärde mig en hel del. Jag växte som människa och lärde mig hur det är att leva som en professionell spelare. Jag fick ta mycket ansvar på mittfältet och utvecklade framför allt mitt offensiva spel. Jag satt på bänken i en division 1-match 2013, så jag vet vad som krävs på den nivån. Jag har aldrig spelat seniorfotboll, så det här blir ett kliv uppåt för mig.

"Visat framfötterna"

Båda nyförvärven har skrivit på kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

– Det är två spetsspelare som kommer att lyfta vår grupp, säger Issa Iskander.

– Amir är en central mittfältare som har visat framfötterna sedan han kom hit. Han har utvecklats väldigt bra i Bröndby och nu vill han komma tillbaka till klubben där han har varit i unga år. Han har kvaliteter både defensivt och offensivt. Philip är en vinge som är bra en mot en och på att slå sin gubbe. Dessutom är det en riktigt "go" kille i omklädningsrummet, sedan kan han bli frustrerad på planen. Vi är glada för att han skrev på och tror på det vi gör, trots att han hade bättre erbjudanden.

JnyttTV. Intervju med Philip Bernholtz.

HFF