Annons

Strax innan klockan 06.30 var tre bilar, med totalt tre personer, inblandade i en krock på länsväg 195 i Bankeryd. Olyckan inträffade i norrgående riktning.

– Det är tydligen en sidokollision i en korsning. Jag tippar att någon har kört ut trots att det är stopp- eller väjningsplikt, men det är ännu oklart om det finns några brottsmisstankar, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.

Under räddningsarbetet var det totalstopp på sträckan från Bankeryd till Fiskebäck. Trafikanter uppmanades att välja annan väg om möjligt på grund av snabbt växande kö.

Vid klockan 07 släpptes trafiken på i begränsad omfattning i väntan på bärgare. Trafiken fick återigen stängas av i samband med bärgningsarbetet, men vid 07.45 rådde åter full framkomlighet.

Annons

Två personer fördes med ambulans till Länssjukhuset Ryhov. Båda var oskadda och kunde lämna sjukhuset efter behandling, meddelar sjukhuset i ett uttalande.

Olycka i Hovslätt

Vid 06.47 inträffade ytterligare en trafikolycka. En personbil ska då ha fått sladd, voltat och hamnat i diket på länsväg 665 mellan Hovslätt och Sandseryd. Under räddningsarbetet var vägen helt avstängt för trafik.

– Vi har klippt upp taket på bilen och burit ut föraren på bår. Personen var vaken och talbar, men eftersom personen klagade på nacksmärtor gjorde vi så här som en säkerhetsåtgärd, säger Axel Röman, ansvarigt befäl på räddningstjänsten.

Föraren, en kvinna i 35-årsåldern, transporterades i ambulans till sjukhus. Enligt polisen ska hon ha klagat på nacksmärtor. Efter undersökning visade det sig att hon var lindrigt skadad och kunde lämna sjukhuset efter behandling.

Strax efter 07.30 meddelande räddningstjänsten att trafiken kommer släppas på i ett körfält i väntan på bärgning. Omkring en halvtimme senare flöt trafiken som vanligt igen.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla Jnytt.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app