Annons

Det var vid 03.51 natten till lördagen som polisen fick in samtalet om det grova brottet i Vetlanda. Brottet ska ha skett i en bostad och flera personer ska ha befunnit sig på platsen. Polisen är mycket förtegna kring detaljer i ärendet, men berättar att det varit någon form av tillställning i stil med en fest. Varför det hela spårade ur eller motiv till brottet vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Vi jobbar intensivt med detta just nu. Det här är ett allvarligt brott. Eftersom vi befinner oss i ett inledningsskede av utredningen kan jag inte släppa så mycket uppgifter just nu, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen.

När polisen hittade offret var han fortfarande vid liv, men hade allvarliga skador. Vid lunchtid på lördagen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Annons

Odramatiskt gripande

Kort efter att brottet polisanmälts kunde polisen gripa två misstänkta gärningspersoner som först var misstänkta för mordförsök, men detta har nu ändrats till mord. Det var en man i 25-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern som greps i nära anslutning till platsen. Exakt var vill polisen inte gå in på, men gripandet ska ha skett odramatiskt. De misstänkta ska inte ha någon känd koppling till offret.

När offret fördes till sjukhus med ambulans var skadorna allvarliga och han opererades akut. Hans liv gick dock inte att rädda och hans anhöriga har nu underrättats om att mannen är död.

Inte hörda

Mikael Ehne kan inte gå in på vad för typ av stickvapen som användes och inte heller var på kroppen som den skadade mannen ska ha fått skadorna.

– Vi har flera vittnen till händelsen och dessa ska förhöras. Vi vill inte uttala oss om så mycket då vittnena annars kan påverkas av vad de har hört från annat håll, berättar han.

Är anledningen till att de gripna ännu inte förhörts att de varit påverkade av något? Med tanke på att de varit på en fest?

– Det kan jag inte gå in på. De här personerna är fortfarande bara gripna och vi är inte säkra på om det är de som har begått brottet, berättade Mikael Ehne på lördagsmorgonen.

Senare under lördagen anhölls de misstänkta och sitter nu skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för mordet på mannen.

– Under söndagen kommer det att hållas fortsatta förhör med de misstänkta. Vi lämnar inte ut några detaljer i ärendet eftersom det just nu är ett så känsligt utredningsläge. Jag vet att de misstänkta har förhörts, men jag vet inte vad som har sagts i förhöret. I dag jobbar vi med att klargöra händelseförloppet, berättar Monica Bergström, presstalesperson vid polisen.

Det finns i nuläget inga fler misstänkta personer än mannen och kvinnan som sitter anhållna.

Spärrade av platsen

Polisen arbetar nu intensivt för att få en bild av vad det är som har hänt. Bland annat har en teknisk undersökning utförts på platsen under lördagsmorgonen och brottsplatsen kommer fortsatt att vara avspärrad. Polisen arbetar även med att förhöra de misstänkta samt andra personer som kan ha uppgifter att lämna i ärendet.

Polisen söker också kontakt med de som ännu inte har pratat med polisen och som kan ha upplysningar att lämna, från platsen eller liknande. Den som har information kan ringa polisen på telefonnummer 114 14.

Texten uppdateras.