Annons

Wetterbygden Sparks stod för en perfekt helg då man under lördagen först besegrade Luleå med 85–65, och sedan under söndagen bortabesegrade KFUM Östersund med hela 89–55.

Louice Halvarsson har kommit igång i sin nya klubb.
Foto: Peter Gustafsson

De fyra poängen gör att Wetterbygden Sparks verkligen visat att man menade allvar med orden att man ska kunna ta klivet upp i basketligan.

Det mesta talar nu för att det kommer att bli ett race mellan Sparks och Högsbo om förstaplatsen i Superettan.

Efter sex spelade matcher har de båda lagen tio poäng.

I lördagens match vann alltså Sparks med 20 poäng hemma i Huskvarna sporthall. Gästande Luleå hade inte mycket att säga till om utan Sparks ryckte till sig en 16-poängsledning redan under matchens första period. En ledning som utökades till 26 poäng till det att halva matchen var spelad. och i det läget är Wetterbygden Sparks ett för bra lag för att darra.

Annons

Sarah Beal stod för 20 poäng i segermatchen mot Luleå, näst bästa poängplockare blev Ida Gustafsson med 13, storstjärnan Louice Halvarsson gjorde tio poäng.

Sparks spelade alltså hemma mot Luleå under lördagen, och borta mot Östersund på söndagen.

Den långa resan satt i spelarnas ben, men trots det kunde Sparks leda med fyra poäng efter första perioden, fyra poäng blev elva efter halva matchen och under den andra halvan körde Sparks över Östersund.

Bästa poängplockare för Sparks i söndagens match blev Louice Halvarsson 18, Jelena Krsmanovic 17 och Sarah Beal 16.