Annons

Det är Jönköpings Posten som skriver om de nya butikerna. Villervalla kommer ursprungligen från Göteborg och finns numer även i Stockholm, Malmö, Alingsås och Karlshamn. Barnbutiken utmärker sig via sina färgglada och giftfria kläder. Hanna Håkansson äger butiken och hon menar att det är lite av en slump att de nu finns i Jönköping.

– Vi blev erbjudna en ledig lokal och när vi åkte dit för att titta på den slogs vi av att det var en sådan mysig stad och att den påminde mycket om Haga i Göteborg där Villervalla har sitt ursprung, säger Håkansson.

Öppnar i Resias gamla lokaler

Annons

Det är i Resias gamla lokaler på Smedjegatan som Villervalla flyttar in i. Öppning sker den 25 november.

Enligt JP.se öppnar även Borgs Skor från Eksjö en butik på Smedjegatan i mars månad. Den ska enligt tidningen ligga bredvid Mackmakeriet.

– Jag tog över butiken i Eksjö för tio år sedan och vi har fått fler och fler kunder från Jönköping, säger Fredrik Leiner som äger butiken i Jönköping.

– Det är mycket mode men med mer komfort och för breda fötter och större storlekar. Vi jobbar också mycket med inlägg. Och så ligger vi på knä och knyter och grejar, berättar Leiner om vilken typ av skobutik Borgs Skor är.