JIK har visserligen bara vunnit en match den här säsongen, men i de senaste matcherna har laget i alla fall hållit nere sifforna. Men så var inte fallet mot Rönnby.
Linnea Juhlin gav bortalaget ledningen när knappt fem minuter var spelade av första perioden. Rönnby kvitterade dock till 1-1 mindre än en minut senare, och hemmalaget gjorde sedan ytterligare tre mål i första perioden.

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganRönnby Västerås IBK-Jönköpings IK 10-2 (4-1, 4-0, 2-1)Målskytta..

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganRönnby Västerås IBK-Jönköpings IK 10-2 (4-1, 4-0, 2-1)Målskyttar, Rönnby: Malin Wikström, 2, Kajsa Andgrim, Julia Johansson, Michelle Linhart, Adina Augustsson, Moa Schillström, My Kippilä, Åsa Tjusberg, Elin Björkman.JIK: Linnea Juhlin, Micaela Lundmark.Spelplats: Kristiansborgshallen.

Lundmark reducerade
Efter det var JIK inte ens nära att kolla ikapp. Rönnby vann andra perioden med 4-0, vilket gjorde att det stod 8-1 på resultattavlan efter två perioder. Micaela Lundmark reducerade i början av tredje perioden, men Rönnby svarade med att göra två nya mål vilket betydde seger med 10-2.

Elva poäng
JIK är fast förankrat i botten av tabellen, har bara spelat ihop fyra poäng på 15 matcher och avståndet upp till Malmö närmast över nedflyttningsstrecket är elva poäng.
Elva omgångar återstår att spela, och för JIK:s del väntar närmast bortamatch mot IKSU. Umeålaget leder serien och besegrade de regerande mästarna Mora med 8-2 på bortaplan i den här omgången. Därför är det minst sagt en ny tuff uppgift som väntar för nästjumbon.

JIK