Polisen kontaktades av personal på Jönköping Airport vid 18.40 på onsdagen. En man hade då varit inne på flygplatsen. Han hade velat hyra ett flygplan innan det att han lämnade flygplatsen i en bil. Enligt personalen på flygplatsen ska mannen ha betett sig underligt.

Drygt 15 minuter senare stoppades bilen som mannen färdades i. Föraren, som är i 35-årsåldern, visade tecken på att vara påverkad av droger.

– Det var en skyddsvakt som blockerade vägen för mannen med sin egna bil när han skulle köra iväg och på så sätt lyckades man stoppa honom, säger Madelene Andersson vid polisen.

Hittade kniv

Vid 20.00 på onsdagen beslutades att mannen skulle gripas misstänkt för förberedelse till grov stöld, föremål som hittades i bilen tydde på att mannen planerade brott. Bilen har tagits i beslag.

Annons

I samband med att mannen stoppades hittade polisen även en kniv i bilens framsäte, vilket gör att han nu även misstänks för brott mot knivlagen.

Natten till torsdagen, vid 02.30, beslutade åklagaren att mannen skulle anhållas. Mannen satt fortfarande anhållen under fredagen.