Annons

Det var vid 21.08 som polisen larmades om personrånet. En man i 20-årsålden hade genom hot blivit av med sin plånbok och mobiltelefon. Två mörkklädda gärningsmän ska sedan ha lämnat platsen springandes.

I samband med rånet ska en av gärningsmännen även ha visat en kniv för offret. Mannen har dock inte blivit fysiskt skadad.

Tidigt på torsdagsmorgonen fanns ännu ingen misstänkt gärningsperson, uppger polisen.

– Vi är såklart intresserade av vittnesuppgifter från allmänheten, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Hänger samman

En av Jnytts reportrar befann sig i närområdet under onsdagskvällen. Polis var snabbt på plats och sökte i området efter de här båda personerna som setts springa från platsen, säger reportern som dock inte var vittne till själva händelsen.

Annons

– Nej, jag såg aldrig något rån. Men däremot pratade jag med en av poliserna och de säger själva att det här personrånet med största säkerhet hänger samman med de rån som varit vid Friaredalen och Torpa sedan en tid tillbaka.

– De frågade också om jag hade sett två mörkklädda personer springa förbi.

Det ska finnas ett vittne till händelsen som har hörts av polisen. Polisen har även hållit förhör med andra personer i området. Men under torsdagsmorgonen hade man inget nytt att komma med.

Polisen vill heller inte säga, åtminstone utåt, att den senaste tidens rån och överfall i området har något samband. Detta trots att tillvägagångssättet varit detsamma, det har handlat om mörkklädda gärningsmän som visat någon form av vapen, och att de dessutom vid flera tillfällen ha haft halsdukar uppdragna över ansiktet.

Relaterat: Rånare dolde ansiktet – vittnen söks
Hot