Annons

Vid 17-tiden på trettondagsafton fick polisen samtal om ett bråk utanför Coop Konsum i Hovslätt söder om Jönköping. Det visade sig att två män, födda 1997 och 1999, hade slagits med varandra.

– De lämnade platsen men tack vare att några vittnen följde efter kunde vi gripa männen. Först greps en av dem men efter att ha pratat med vittnen greps även den andre. Han var tydligen den drivande i det, säger Tobias Sundström, RLC-befäl vid polisen region Öst.

"Inga tillhyggen"

Den äldre mannen frigavs efter att ha hörts av polisen, men den yngre av de inblandade var fortsatt gripen vid 21-tiden på lördagen. Händelsen rubriceras som misshandel av normalgraden, och bägge männen är även misstänkt för narkotikabrott.

– Vad vi vet användes inga tillhyggen, och ingen behövde föras till sjukhus. De hade mest blåmärken, säger Tobias Sundström.

Annons

”Blev skogstokig”

Den yngre mannen gillade inte att polisen grep honom och gjorde i samband med detta sig skyldig till ytterligare brott.

– Mannen blev skogstokig och var våldsam hela vägen till häktet. Han misstänks nu även för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Mannen misstänks också för skadegörelse i cellerna, berättar Marcus Anefur, gruppchef vid polisen i polisområde Södra Vätterbygden.

Den yngre mannen ska ha tillfogat skador på en plastmatta i cellerna. Bägge männen fick lämna prover och en av den yngre mannen fick vara kvar ett tag hos polisen på grund av att han fortfarande var så påverkan.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app