Annons

Stulen Kärlek är en komedi med farsinslag som är skriven av Krister Classon, som en gång var ena halvan av duon Stefan och Krister. Classon belönades med guldmasken för denna komedi och den har spelats inför fulla hus både på Lisebergsteatern och på Strindbergs Intima Teater.

Nu ger Vulkanteatern och Föreningen Teater i Huskvarna tio föreställningar i Huskvarna Folkets park med premiär fredag 3 juni.

”Dumsnål tjuv”

– Den handlar om en dumsnål inbrottstjuv som bryter sig in hos ett rikt par för att stjäla en värdefull tavla. Men medan tjuven är där dyker både paret som bor där och en värderingsman upp, och det gör att tjuven inte kan ta sig därifrån. Tjuven vill stjäla tavlan och sälja den vidare för att hjälpa sin sjuka mor, och lögner uppstår. Alla tror olika till slut, och tjuven måste ljuga för alla. Allt bygger på förväxlingar och missförstånd, säger Veronica Hedin, som uppger att Stulen Kärlek riktar sig till en bred publik:

– Det är en pjäs för både för barn och vuxna och den bygger på igenkänning. Alla får ut något av den.

Annons

– Det är inte under bältet-humor, utan en farsartad komedi. Det är en familjeföreställning med igenkänningsfaktor, tillägger Jonathan.

Sex personer i ensemblen

Den sex personer stora ensemblen har repeterat ett tag just nu pågår förberedelserna för fullt. Om bara ett par veckor måste allt sitta.

– Den första akten sitter bra, men vi är inte lika långt framme i den andra akten. Där händer det mer och det är fler byten. Det är mer rörigt där och det gör att det blir knepigare rent praktiskt, säger Jonathan Heinhagen under en kort paus i repetitionerna.

Veronica Hedin, 20, och Jonathan Heinhagen, 22, är de yngsta regissörerna och producenterna någonsin som har fått detta förtroende. De håller dessutom i stora delar av marknadsföringen.

– Det känns fantastiskt spännande, utmanande och lite historiskt. Det var en ära att vi blev tillfrågade om vi ville hålla i något så här stort. Det blir en jättestor erfarenhet, säger Veronica.

– Det är en stor grej att ha med sig. Vi vill båda bli skådespelare, och om jag står på scenen i framtiden vet jag hur det är att vara på regissörsstolen, menar Jonathan.

JnyttTV. Se ett smakprov från Stulen Kärlek i videoklippet ovan.