Annons

Matchfakta

Fotboll, Svenska cupen

IK Östria Lambohov-Husqvarna FF 1-4 (0-2)

0-1 (27) Alexander D..

Matchfakta

Fotboll, Svenska cupen

IK Östria Lambohov-Husqvarna FF 1-4 (0-2)

0-1 (27) Alexander Dimitrijevic, 0-2 (43) Shkelqim Krasniqi, 0-3 (57) Daniel Koutcho, 1-4 (87) Johan Ibrahim.

Spelplats: Lambohovsvallen.

Husqvarna ställdes mot ett motstånd som backade hem och satte försvarsspelet främst. Det höll i knappt en halvtimme.

Efter 27 minuters spel gav Alexander Dimitrijevic HFF ledningen och innan första halvlek var slut satte Shkelqim Krasniqi 2-0.

– De försökte ligga lågt och hålla tätt så länge som möjligt. Därför är första målet alltid viktigt i en sådan här match. Efter det blev det lättare, säger Daniel Culha.

Annons

Första framträdanden

I andra halvlek utökade Daniel Koutcho ledningen till 3-0. Östria Lambohov fick till en reducering men segern var aldrig hotad. Den definitiva spiken i kistan kom i 87:e minuten när Johan Ibrahim fastställde slutresultatet.

– De tröttnade i andra, vi fick lite mer ytor och allt blev lite enklare. Vi fick ha mycket boll och fick tid att bygga upp våra anfall ordentligt. Våra mål var fina. Men vi hade lägen att göra betydligt fler. Vi saknade skärpan och kvaliteten i sista tredjedelen, det blir bättre för varje match men det är något vi måste fortsätta jobba på, konstaterar Culha.

I HFF fick de båda ungtupparna William Lind, född 2004, och två år äldre Josef Koutcho göra sina första framträdanden i seniorsammanhang.

”Viktigt för deras utbildning”

– Det var kul att se de unga killarna, och det är roligt att ungdomssidan fortsätter att leverera spelare. William spelade 30-35 minuter och var en av de bästa när han var på planen. Han är en ung mittfältare som visar en jättestor mognad, det ska bli jättekul att följa honom. Han har dragits med en muskelskada i baksidan, men nu är han skadefri, säger Culha.

I nästa cupomgång kommer HFF att ställas mot ett lag från antingen allsvenskan eller superettan.

– Det är bra att våra unga spelare får känna på vad som krävs för att mäta sig med de bästa, det är viktigt för deras utbildning. För mig spelar det ingen roll vilket lag vi får möta, säger Daniel Culha.

Läs även: