Annons

Fakta

Handboll, Div. 1IF Hallby HK-HK Lidköping 38-20 (19-10)Hallbys målskyttar: Hanna Tolstrup, 9 (1)..

Fakta

Handboll, Div. 1IF Hallby HK-HK Lidköping 38-20 (19-10)Hallbys målskyttar: Hanna Tolstrup, 9 (1), Kristina Iveljic, 5, Frida Högrell, 4, Sulejma Sarda, 3, Andrea Gannsjö, 3, Madeleine Schlosser, 3, Emma Löfgren, 2, Sanna Nilsson, 2, Sara Ander, 2, Cornelia Eriksson, 2, Mathilda Berthu, 2, Ebba Neppelberg.Publik: 146, Arenan Idrottshuset.

Att det var ett topplag som tog emot ett bottenlag märktes i Arenan i Idrottshuset. Hallby tog kommandot direkt, gjorde omgående ett ryck till 11-3 och var i ledning med 19-10 i halvtid.
– Vi hade bestämt oss för att springa sönder dem eftersom de har tappat många matcher i andra halvlek. Stundtals både spelade vi och kontrade bra, men vi brände också en del lägen och målvakten var nog den bästa spelaren i deras lag, konstaterar Claes Ribendahl.

Full kontroll
I andra halvlek hade hemmalaget full kontroll på matchen. När slutsignalen ljöd stod det 38-20 på resultattavlan.
– Jag är väldigt nöjd med insatsen. Det är inte bara att vinna med 18 mål på beställning, och det är en styrka att vinna båda halvlekarna med nio bollar. Vi gjorde en rätt svag insats borta mot dem, men i dag var spelade vi betydligt bättre redan från start, säger Ribendahl, som ger extra beröm till Kristina Iveljic och Frida Högrell.

”Gör vad vi kan”
– Våra unga spelare fick spela mycket och gjorde det bra. Några av våra 98:or kom till exempel in och tog för sig. Alla spelare som fick speltid gjorde mål, och det är väldigt positivt.
Hallby är tvåa i tabellen, och avståndet upp till serieledande Kungälv är bara en poäng.
– Kungälv har ett bra lag och har mer rutinerat folk än oss. Vi gör vad vi kan och ser varje match som en möjlighet. Vi har härlig stämning och bra ”go” i laget, och det gör det extra roligt, säger Claes Ribendahl.