Under tisdagen gick hockeybloggaren MrMadhawk ut och hävdade att Andreas Thuresson, som föregående säsong spelade i KHL, är klar för spel i HV71.

På onsdagen bekräftade HV71 att man gjort klart med den landslagsmeriterade forwarden.

- Spelmässigt är det en rightskytt med bra skott som är duktig i powerplay. Jag gillar också att han har en sida som tycker om tung trafik och kan vara lite småelak. Det tycker jag är en bra egenskap, det är en aggressiv spelare, säger klubbens sportchef Johan Hult till Jnytt.

Andreas Thuresson kommer till HV71 från en säsong som började i KHL och slutade i Schweiziska NLA-ligan. Dessförinnan har Thuresson meriter både från NHL, AHL och SHL. Dessutom är han noterad för 37 matcher i Tre Kronor.

- Utanför isen har han bra erfarenhet från samtliga stora ligor runt om i världen. Det är en härlig kille och någon som har ett bra ledarskap, säger Hult och bekräftar att med Thuresson in är forwardsbesättningen fylld inför säsongen.

Annons

- Det kommer inte adderas någon forward. Sen är det som det är och vi vet hur det kan se ut under hösten och vintern, men detta är sista forwarden in i ursprungstruppen, säger Hult.

Grymma fans

Andreas Thuresson själv ser fram mot den kommande säsongen.

– Jag vet själv hur tufft det är att komma till Kinnarps Arena och få med sig några poäng hem. Det är alltid jobbigt att möta HV i Jönköping. Nu blir jag en del av det här själv när jag kommer till ett bra lag och med publiken i ryggen, säger Thuresson till Jnytt.

När flyttlasset går till Jönköping vet han inte.

- Nej, mycket har blivit klart de senaste dagarna. Jag får slå en signal till Johan Hult och kolla när vi samlas igen efter semestern. Då är jag redo.

Efter att förra säsongen tog slut har Andreas varit med sin amerikanska fru i USA innan det blev Sverige igen. Sedan dess har han tränat hårt.

- Det har varit fullt upp. Vi fick vår andra son för fem dagar sedan så det har inte varit lugnt på något sätt, skrattar han.

Vad var det som gjorde att du valde HV?

- Jag hade andra alternativ också men HV kändes rätt. Jag känner många av spelarna sedan tidigare och jag vet att föreningen har en hög målsättning. Samtidigt tror HV på mig och vill satsa på mig vilket passar bra då jag själv gärna har en ledande roll i laget. När alla pusselbitar var lagda så var det ett enkelt val.

Flera svenska klubbar, men även utländska föreningar, har ryckt i Thuresson. Luleå, Skellefteå och Linköping har legat på hårt för att få den målfarlige anfallarens namnteckning.

Mera fakta

Född: 871118, Kristianstad

Moderklubb: Tyringe SoSS

Position: Forward

Skjuter:..

Mera fakta

Född: 871118, Kristianstad

Moderklubb: Tyringe SoSS

Position: Forward

Skjuter: Höger

Längd/vikt: 187 cm/96 kg

Tidigare klubbar: Tyringe SoSS, Malmö Redhawks, Milwaukee Admirals, Nashville Predators, Connecticut Whale, Brynäs IF, Sibir Novisibirsk, Severstal Cherepovets, Kunlun Red Star, SCL Tigers

SHL
KHL