Annons

Anrika IFK Göteborg upplever en mycket tung säsong och är bara fem poäng över den negativa kvalplatsen i allsvenskan. Därför är den sportsliga ledningen under hårt tryck.

Det har varit många turer kring klubben de senaste dagarna.

I måndags kväll basunerade Göteborgs-Posten ut att Poya Asbaghi kommer att få lämna sitt tränaruppdrag i IFK Göteborg efter mindre än ett år på posten. Det har dock kraftfullt dementerats både av Asbaghi själv och av klubben.

På onsdagsmorgonen uppgav GP i stället att "Blåvitt" väljer att sparka den hårt kritiserade sportchefen Mats Gren, uppgifter som även nådde GT.

Annons

"Behöver lugn och ro"

Uppgifterna bekräftades vid en presskonferens under förmiddagen.

– För såväl IFK Göteborg som Mats Gren är det här den lösning som känns naturlig. Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, något som också lett till mycket negativa rubriker kring föreningen. Sedan är Mats den som haft det yttersta ansvaret för det sportsliga resultatet, vilket spelat en avgörande roll i vårt beslut, säger klubbdirektören Max Markusson till klubbens webbplats, och fortsätter:

– Det är alltid tråkigt att behöva lämna ett sånt besked till en person man vet slitit hårt för sin uppdragsgivare. Vad vi behöver mest i nuläget är dock lugn och ro samt att ha fullt fokus på det som väntar framöver.

Akademichefen och tidigare guldtränaren Jonas Olsson blir ny sportchef, och de tidigare spelarna Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller kliver in som assisterande tränare bakom Poya Asbaghi.

Mats Gren, som tränade J-Södra mellan 2012 och 2014 och även var sportchef delar av tiden, befinner sig för tillfället på semester på Hawaii.