Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Dråpslaget: Stjärnorna lämnar HV

Dråpslaget: Stjärnorna lämnar HV

HV71:s lagbygge åker på en riktig smäll. Stjärnduon Mattias Tedenby och Markus Ljungh lämnar klubben för spel i utlandet.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Tedenbys tuffa beslut: ”Känns rätt”

Mattias Tedenby lämnar HV71. I en intervju med Jnytt berättar storstjärnan om beslutet, tankarna om den nya klubben och tiden i HV71.

Jönsson: Så bra är HV71:s backsida

Fyra backar ut, fyra backar in. Men hur bra är egentligen HV71:s backuppsättning inför säsongen 2019/20? Jnytts Adam Jönsson ger sin syn på saken i en sportblogg.

Bomben: HV kan tappa storstjärnan

Mattias Tedenby kan vara förlorad för HV71, trots att hans kontrakt sträcker sig tre år framåt i tiden. Enligt bloggaren MrMadhawk är forwarden i förhandlingar med schweiziska Davos, och ett färdigt förslag finns på bordet.

Nya HV-backen: "Jäkligt kul"

Emil Johansson återvänder till HV71. Backen är klar för tre år. I en intervju med Jnytt berättar den 23-årige försvarsspelaren om tiden i USA, känslorna kring HV71 och mejlet som till slut kom fram.

HV71 värvar – backsidan klar

Emil Johansson återvänder till HV71. Kontraktet är skrivet över tre år.

HV-spelare får fint pris

Markus Ljungh från HV71 har utsetts till Rinkens Riddare under säsongen 2018/2019. Anledningen är att han uppges ha gjort en enastående jämn säsong, spelat alla 52 matcher i grundserien, gjort 40 poäng, varav 16 mål och bara varit utvisad åtta minuter.

Uppgifter: Han återvänder till HV71

Emil Johansson gjorde succé i HV71. Och nu pekar uppgifter på att backen återvänder till Jönköping inför kommande säsong.

Klart: Då spelar HV71 nästa säsong

Premiär borta mot Rögle – och hemmapremiär mot Frölunda. Nu är spelschemat för SHL-säsongen 2019/20 klart, och därmed kan HV71-fansen skriva in matchdatumen i almanackan.

HV tappade publik - gick mot strömmen

Åtta SHL-lag redovisar ett ökat publiksnitt under den senaste säsongen. HV71 tillhör inte dem, men minskningen är trots allt relativt liten.

HV räknar bort guldbacken

Adam Almquist lämnar sin schweiziska klubb efter bara en säsong. Men det ser inte ut att bli någon återkomst i HV71.
– Min känsla är att han kommer fortsätta spela utomlands, säger sportchefen Johan Hult till Jnytt.

Winberg: "Jag mår inte bra"

Fjärdenamnet på Sverigedemokraternas lista till EU-valet, Kristina Winberg, stryks. Det meddelade Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande under söndagen. Nu framkommer uppgifter om att Winberg larmat till partiet om ett misstänkt sexuellt övergrepp där en partikollega ska ha tagit en kvinna på brösten, uppger Expressen.

Nya besked efter nedläggningshotet

Den akuta personalbristen på Annero har löst sig. På måndagen meddelar Jönköpings kommun i ett pressmeddelande att man nu har tillräcklig bemanning på äldreboendet och i hemtjänsten på Visingsö, för att kunna säkerställa arbetsmiljön, patientsäkerheten och den kvalitet som anges i socialtjänstlagen över sommaren.

TV: Se mäktiga väderfenomenet

En tjock dimma lade sig som ett tjockt täcke över Jönköping på söndagen. Jnytts läsare Pierre Osbeck fångade det mäktiga väderfenomenet med sin drönarkamera.

Kvinna anmälde våldtäkt

Under natten mot lördagen larmades polisen om att en våldtäkt skulle ägt rum på Råslätt. Brottet ska ha skett inomhus.

Unik återförening till Jönköping

Efter nästan tjugo år återförenas klassiska buskisduon Stefan och Krister i ”Stulen kärlek”, sommarens fars på Vallarna i Falkenberg. Gästspel väntar på Jönköpings konserthus 22 november.
– Man kan väl säga att det blir en mild återförening. Krister har skrivit manus och jag står på scen, säger Stefan Gerhardsson till Jnytt.

Landslagsback förstärker HV71

HV71 Dam har gjort klart med ett starkt nyförvärv.
Anna Kjellbin, senast i Linköping, har skrivit på för HV71.

Winberg om SD:s besked: ”Gör ont”

Sverigedemokraterna väljer att stryka Kristina Winberg från sin lista till Europaparlamentsvalet. Partiet menar att Winberg uppfört sig klandervärt och omdömeslöst i förhållande till kollegor och personal.
– Det gör ont att bli anklagad och dömd utan rätt eller möjlighet att kunna försvara sig, skriver Kristina Winberg i ett uttalande på Facebook.

Vattnet stängs av – 800 berörs

Lekeryds cirka 800 invånare berörs när vattnet i samhället kommer att stängas av från och med klockan 20:00 på tisdag kväll fram till och med klockan 03:00 natten till onsdagen.
Artikel 2 av 19
Tedenbys tuffa beslut: ”Känns rätt”
Tillbaka till startsidan