Annons

Tempo- och linje-SM avgörs från och med i år separat och tempoloppet avgörs på en nybyggd bana i Lekeryd, med start och mål vid Uddebobadet. En bana som är permanent och ska vara återkommande för SM-tävlingarna.

Detta bland annat eftersom förbundet vill skapa en möjlighet för årliga mästerskapsrekord. Det skulle kunna höja statusen för tempotävlingarna. Även säkerhetsaspekten vägs in för arrangören.

– Det känns jätteskönt att vi har lyckats skapa ett tempolopp där säkerheten står i första rummet, vi vill inte råka ut för olyckor i våra tävlingar. Att det sen är en omväxlande och intressant bana är bara ett positivt tillägg till det hela, säger Stephan Klang, styrelseordförande i det svenska cykelförbundet, i ett pressmeddelande.

Tävlingarna i Lekeryd håller på mellan 16:00-20:00 på onsdag när elitklasserna kör och på lördag är det övriga klasser.

Annons

I samband med att elitklassen tävlar arrangerar cykelförbundet tillsammans med lokala idrotts- och cykelföreningar, Jönköpings kommun, Destination Jönköping och sponsorer Cykelns dag i Jönköping. Under hela eftermiddagen och kvällen på onsdag kommer det vara aktiviteter på Lillsjöplan och det kommer även gå att se tävlingarna i Lekeryd på en storbildsskärm.