Men vi tar det från början, för faktum är att arrangörerna till festivalen misströstade i februari-mars, när artistbokningarna inte tog fart.

- Det var några sömnlösa nätter i februari och mars och vi hade egentligen gett upp och tänkte att vi skulle ha någon form av minikväll istället. Det var en period med mycket motgångar, säger Per-Magnus Söder från arrangörsgruppen 1934 till Jnytt och berättar om hur det till slut släppte.

- Inom loppet av 21 timmar fick vi svar från Johnossi, Raised Fist, Sorority Noise och Klevertak. Johnossi hade egentligen planerat en USA-turné, men det blev inget och vi lade ett nytt bud. Klevertak hade vi fått lite luddiga svar från men de sa att om vi inte tröttnat kan vi komma.

En utmanande festival

Tillsammans med de fyra ovan nämnda bokningarna kommer även Jens Lekman, Solen, Rein, Rome is not a town och Slötface också spela på festivalen. Dessutom kommer 79-åriga DJ Gunnel vända plattor i serveringen. Och det är just mixen som arrangörsgruppen lyfter fram.

Annons

- Vi är människor med bred musiksmak och vi inspirerar varandra att hitta musik, säger David Fransson, från arrangörsgruppen.

- Sen måste man se till vilka vi är, vi har inte ekonomi som Bråvalla, men vi vet att det vi bokat är bra. Det blir en utmanande festival, och vi vill få folk att fatta att detta är bra grejer, fortsätter han och får medhåll av Per-Magnus Söder.

- Vi hoppas folk kommer hit med ett favoritband men går härifrån med något annat som kanske är bättre. Vi vill att de ska våga lyssna på alla andra, vi lovar att vi har bra musiksmak och att ni kommer gilla detta.

"Musiken i fokus"

Upplägget är planerat så att musiken ska stå i centrum. Första bandet går på scen 17:00, och inga akter kommer krocka. Utan de spelas efter varandra. Först ut är förövrigt bandet Solen, en grupp som har jämförts med Kent.

- Musiken är i fokus, och sen finns det mat och dryck så det räcker. Spelningarna kommer vara i teaterladan och i rotundan med servering på utomhusscenen. Det blir helt nytt och något vi aldrig testat.

Hur har mottagandet varit?

- Det har varit över all förväntan faktiskt. Man brukar sälja mycket biljetter de sista 3-4 dagarna, men vi har redan passerat Popadelica från 2013 till exempel. Om allt går som det ska är det inte otänkbart att det blir slutsålt, vilket är jättehäftigt, avslutar Per-Magnus Söder.

Delar av arrangörsgruppen 1934, som på lördag arrangerar Park Sounds.
Foto: Erik Boström