Det är två, vanligtvis, tempostarka lag som drabbar samman på Stadsparksvallen. Efter förra helgens 1-1 borta mot Östersund är J-Södra nu redo för match mot BK Häcken.

- Det är ett väldigt stabilt lag som skapar mycket chanser varje match via både omställningar och speluppbyggnad. De har en del spetsspelare, och spelar kompakt i försvaret så det blir en utmaning. Men det är det i varje match, säger J-Södras tränare Jimmy Thelin.

Vad tror du det blir för matchkaraktär?

- Vi hoppas och tror att det blir en ganska tempofylld match med hög intensitet.

Stefan Karlsson är avstängd. Men på skadelistan finns bara Robert Gojani, i övrigt är samtliga spelare tillgängliga för spel. Under söndagens träning körde Gojani rehab inledningsvis, men klev in med övriga spelare på slutet av träningen.

Annons

- Han är igång och kör i delar av träningarna, och är helt klart på bättringsvägen. Stefan är inte tillgänglig imorgon, men resten är, säger Thelin.

"Måste göra bra prestationer"

Matchen är del av omgång 15, mitt i serien. Det är många matcher kvar, men tabellen pekar på tre tydliga bottenlag. Kalmar och Halmstad som låg närmast J-Södra inför pågående omgång har förlorat sina matcher, en seger mot Häcken skulle innebära att Jönköpingslaget har mer än dubbelt så många poäng som lagen runt strecken.

- Det är rätt långt kvar, och vi kan inte tänka så. Dels är det transferfönster nu det är långt kvar på det och man vet aldrig vad som händer i trupper och så vidare. Vårt fokus måste vara i nuet och inte hoppas på att andra inte ska nå sina mål. Vi måste göra bra prestationer, och genom hårt arbete och träning blir vi bättre, säger Thelin.

Och när det gäller transferfönstret hade J-Södra under söndagen ännu inte tagit något slutgiltigt beslut huruvida Anton Andreasson får stanna i laget eller inte.

- Vi har haft fokus på Häcken och så tar vi en sammanställning efter den matchen, säger Thelin.

Uppsnack: Jnytt snackar upp kvällens match och hör med Tom Siwe vad han tror om tillställningen.

Jimmy Thelin och Arni Vilhjálmsson under träningen.
Foto: Erik Boström

Robert Gojani är på bättringsvägen.
Foto: Erik Boström