Stadsparksvallen håller just nu på att byggas om för att Jönköpings Södra ska få dispens så att laget kan spela sina allsvenska hemmamatcher där när serien drar igång i början av april.

Det är Jönköpings kommun som äger Stadsparksvallen och J-Södra som hyr, kommunen får 20 procent av intäkterna från biljettförsäljningen.

Men de båda parterna är oense om hur Stadsparksvallen ska se ut.

J-Södra vill ha sittplatsläktare på långsidan där det nu är ståplats, en av anledningarna till det är att man tappar många sittplatser på huvudläktaren eftersom man satt dit stolar och eftersom pressläktaren har utökats.

Jönköpings kommun vill i sin tur behålla ståplatsläktaren som den är.

Dubbelt så dyr

Carl-Johan Korsås, stadsdirektör i Jönköpings kommun, säger till Jnytt att en ny läktare mer eller mindre är en omöjlighet.

– Ja, till säsongsstart känns det uteslutet.

Annons

Och det är uteslutet av två anledningar. Dels tidsmässigt, men också ekonomiskt.

– Enligt våra beräkningar pratar vi om helt andra siffror nu. Det handlar om tilläggsinvesteringar på 5,8 miljoner kronor, säger Korsås.

Det innebär att arenan enligt den nya beräkningen skulle bli mer än dubbelt så dyr som var tanken från början.

Anslaget från början var fem miljoner kronor, men nu beräknas summan landa på 5,5 miljoner.

– Det var några grejer med ytterligare entréer som tillkom efter samtal med polisen. Problemet är att det redan är ansträngt att säkerställa det som måste göras innan premiären.

Längre uppehåll

I stället menar Korsås att en sittplatsläktare över hela långsidan skulle kunna komma till stånd under sommaruppehållet som blir längre än ett vanligt uppehåll med tanke på att det är EM i år.

– Det vi från kommunen har sagt är att vi ska medverka till att man får dispens och därmed säkerställer att man kan spela fotboll på Stadsparksvallen.