Emma Kerekes från Jönköping är precis hemkommen från Barcelona där hon bor. Just nu jobbar hon på ett demensboende, men om två veckor bär det av till Island med familjen.

- Vi har lite olika utflykter inbokade. Det ska bli väldigt spännande, jag tror att det blir väldigt annorlunda, säger Emma.

- Jag kom hem för två veckor sen, så jag har inte fått uppleva så mycket av den svenska sommaren. Men jag hoppas det blir en bra sommar med fint väder, säger Emma, som tycker att det bästa med svensk sommar är alla uteserveringar.

- Och svenska jordgubbar såklart! säger Emma.

Roland Jevall besökte Jönköping tillsammans med sin fru Kerstin och dottern Josefine.
Foto: Ronja Lundin

"Nu kommer sommaren"

Roland Jevall från Tyresö utanför Stockholm strosade runt på Jönköpings gator tillsammans med frun Kerstin och dottern Josefine.

- Vi ska åka ner till Skåne till mina svärföräldrar, säger Roland, som även berättar att familjen har stannat till i Jönköping för att äta på restaurang.

Annons

- Den blir bättre och bättre nu i alla fall. Så nu kommer sommaren när man har blivit ledig, säger Roland om årets sommar.

För Svante Fagerström blir det ingen semester i år, men i dag besökte han Jönköping tillsammans med sin fru och dottern Lo.
Foto: Ronja Lundin

För Svante Fagerström från Göteborg blir det inte någon semester i sommar, men eftersom han jobbar till sjöss har han nu en 16-dagars ledighet. Då passade familjen på att ta en tur till Småland.

- Vi hälsar på min frus föräldrar i Eksjö. Vi är där några dar så då tänkte vi ta en tur till Jönköping och titta. Det är himla fint, säger Svante. Det blir väl att vi ska åka till Legoland också.

Hemma efter 20 år i USA

Johan Varverud har bott i USA de senaste 20 åren, men besökte Jönköping tillsammans med familjen under dagen.
Foto: Ronja Lundin

Johan Varverud växte upp i Bankeryd men har bott i USA de senaste 20 åren. Under dagen besökte han Jönköping tillsammans med sin fru Luciana och svägerskan från Brasilien.

- Vi ska bara vara här i en dag sen ska vi åka ut till Grundsund i Lysekil. Sen åker vi tillbaka till USA. Det är mycket som har ändrats, säger Johan, som semestrar med familjen i Sverige för första gången.